Een duel om de bal tussen OWIOS en 't Harde.
Een duel om de bal tussen OWIOS en 't Harde. NWVFoto.nl

Verdiende winst OWIOS op ‘t Harde

19 november 2023 om 10:40 Voetbal

Bijna een uur lang is ’t Harde op bezoek bij buurman OWIOS onzichtbaar, komt op een 2-0 achterstand te staan en speelt een kansloze wedstrijd om halverwege de tweede helft via twee goed genomen vrije trappen verrassend langszij te komen. Daarna is het Cornell Balk, ongrijpbaar voor de defensie van ’t Harde, die met een gave assist na twee eerdere treffers, Corné Hamelink in staat stelt de verdiende overwinning over de streep te trekken.

Dick van der Veen

Maar wat scheelt er aan of in de slotminuut gaat ’t Harde toch nog met een puntje naar huis. De onderkant van de lat komt de Oldebroekers te hulp. Het duel heeft een helft lang weinig weg van een derby. OWIOS is op het middenveld heer en meester. Mike van ’t Oever zorgt voor veel diepte, Corné Hamelink en Jasper Schut richten zich op met een glansrol voor Cornell Balk.  Daar heeft ’t Harde door het wegvallen van Quinten Turubassa in een eerder stadium en het niet fit zijn van Henk Elskamp een flinke jas uitgetrokken. “Ik had er beter niet aan kunnen beginnen”, zegt de laatste, die in vorm een bal vast kan houden en zijn medespelers vrij kan zetten.

Balk breekt de score open met een afstandsschot waarop Marc van de Streek zich licht verkijkt en rondt direct na de hervatting een mooie aanval af. Dan toont ’t Harde zich de vechtmachine die na enkele omzettingen van René van ’t Goor de geest krijgt en laat zien hoe gevaarlijk het is bij dode spelmomenten. Stefan Marsman en Rick Zanting zijn efficiënt bij de mogelijkheden die eruit voortvloeien. OWIOS heeft even last van die tegenvaller, trekt daarna de wedstrijd naar zich toe. In die hectische slotfase is er wel de beleving die je in zo’n streekderby negentig minuten verwacht.

“Ik had ze vooraf nog zo gewaarschuwd voor de vrije trappen en de lengte van ’t Harde. Dan toch lopen we uit de organisatie, laten een balletje zonder weerstand doorkoppen. Dat is een smetje op een wedstrijd waarin we domineerden en de opponent zwaar onder druk zetten. Maar ik moet de tegenstander een compliment maken voor de inzet, de trainer dat ie het goed heeft staan”, concludeert Siemen Lindeboom

Wie denkt dat dit OWIOS weer aan het niveau van voor de degradatie reikt, vindt in hem geen medestander. “We hebben flinke stappen gemaakt, drie vier jeugdspelers passen zich aan, maar er valt nog heel wat winst te behalen. Ook als het tegenzit, moet je elkaar bij de schouders pakken en niet teveel in individuele acties verzanden. Het is een mooie competitie met enkele favorieten als Zwart Wit, Zeewolde en in wat mindere mate ZAC en ’s Heerenbroek met daar achter een reeks ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. 

Voorlopig houd ik het er op dat we ons goed hersteld hebben van een misstap in Vaassen, staan we in het linker rijtje en moeten elke week energie blijven leveren om ons daar op zijn minst te handhaven.”

Voor ’t Harde is de tijd om in de wedstrijden die volgen tegen wat mindere tegenstanders de drie punten binnen te hengelen, om uit de bedreigde zone weg te komen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie