Afbeelding
NWVfoto.nl

Strijd om Zilveren Schoenen is weer begonnen

25 september 2023 om 14:30 Voetbal

De opening van de competitie 2023-2024 begint met een bombardement in Wezep en een net iets minder inslagen in Elburg. WHC bouwt gelijk een fikse voorsprong op in de sector Aanvallend van de strijd om de Zilveren Schoenen van Juwelier Miekes Sieraderie. ESC verrast met een 5-1 zege op het hoog aangeslagen Vevo.

Dick van der Veen

Van ons regionale tiental begint ’t Harde ook prima door het favoriete Dieze West in een spectaculair duel op 0-0 te houden. VSCO en OWIOS moeten ervaren dat het een klasse lager ook niet allemaal vanzelf zal gaan. Maar met een gelijkspel hebben ze toch een eerste stap gemaakt. Dat geldt ook voor Hulshorst met een remise uit bij Veluwse Boys. Elspeet, DSV61 en Noord Veluwe Boys openen met een nederlaag. Nunspeet had de eerste ronde vrijaf.

De Zilveren Schoenen komen definitief in bezit als ze drie keer door een team zijn gewonnen. Aanvallend lukte het WHC en ’t Harde beide één keer, verdedigend is dat van toepassing op Hulshorst en WHC. De topscorers waren Niels van der Steeg van Elspeet en Luuk Struik van ’t Harde. De winnaars krijgen wel een schoen in eremetaal die ze definitief mogen houden. Ze staan in Wezep prominent op de bestuurstafel. Ook nu geldt weer dat wanneer een vereniging de gescoorde doelpunten niet meldt we die dus ook niet kunnen opnemen. 

De competitieleiding heeft gehoor gegeven aan de ploegen in de vierde klasse om niet weer zes ploegen te laten degraderen. Net als in de overige klassen degraderen de laatste twee en spelen de drie ploeg daarboven degradatiewedstrijden. Pas als er een piramide is gevormd keert de rust terug op de velden. In het aanstaand weekend gelijk al de regionale kraker tussen VSCO’61 en ’t Harde. Vorig seizoen nog twee klassen verschil, maar nu ligt dat anders. Benieuwd hoe dit uitpakt.

AANVALLEND:

1. WHC 7 treffers, 2.ESC 5, 3. een serie ploegen met 1 doelpunt

VERDEDIGEND:

1. WHC, ’t Harde, VSCO61, Nunspeet 0, 5. Aantal teams  met 1 doelpunt tegen

TOPSCORERS:

1. Belan Zend (WHC) en Max Lamberink (ESC) 2 doelpunten. Een reeks spelers trof het net één keer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie