't Harde pakte een paar weken geleden de titel.
't Harde pakte een paar weken geleden de titel. NWVfoto.nl

Zilveren Schoenen: ‘t Harde heeft sterkste aanval inclusief topschutter Luuk Struik

5 juni 2023 om 14:30 Voetbal

De reguliere competitie zit er op. Een aantal clubs is nog in de nacompetitie verwikkeld, waaronder Nunspeet. Een competitie die niet snel in de vergeetboeken zal raken door de versterkte degradatie. Zo degraderen DSV’61 en Elburger Sportclub via de extra wedstrijden.

Dick van der Veen

Diverse teams hadden de ene week de vreugde over het bereiken van de nacompetitie om via de achterdeur te promoveren en werden zeven dagen later tot het spelen van degradatiewedstrijden veroordeeld. En dan te bedenken dat die constructie zich het komend seizoen in grote trekken gaat herhalen!

Het was voor ’t Harde een geweldig seizoen. Het kampioenschap leek met een sterk Apeldoornse Boys onbereikbaar en door interne moeilijkheden bij die club deden zich toch kansen voor die met beide handen werden gepakt. 

’t Harde pakt de schoen voor de sterkste aanval en heeft in Luuk Struik ook de regionale topscorer binnenboord. Binnenkort gaan de beide trofeeën ‘over de bult’. Nooit eerder in onze strijd om de Zilveren Schoenen werd er zo zuinig gescoord! De beste defensie was die van Hulshorst. De vereniging met zo ongeveer de meeste pech van het westelijk halfrond: degraderen op doelgemiddelde met 38 punten! 

Juwelier Mieke’s Sieraderie zet de samenwerking met NEOmedia BV, onder andere uitgever van deze krant, voort en dus kunnen de voetballiefhebbers ook in het nieuwe seizoen wekelijks van de statistieken genieten. Hopelijk pakt de competitie dan beter uit. Op het moment dat we deze afsluitende column schrijven hebben we met vier degradanten te maken. Dat kunnen er in het ergste geval zelfs acht worden! Naast ’t Harde is alleen WHC in veilige haven al is dat voor de Wezepers minder dan een schrale troost. Lang meedoen om de titel en door een belabberde serie na de winterstop zelfs geen periodetitel.

AANVALLEND: 1.’t Harde 52 goals, 2.WHC 48, 3.Nunspeet 44, 4.Hulshorst 36, 5.VSCO61 30, 6.ESC 29, 7.Noord Veluwe Boys 27, 8.OWIOS 24, 9.Elspeet 22, 10.DSV61 18.

VERDEDIGEND: 1.Hulshorst 27 tegentreffers, 2.DSV61 en WHC 32, 4.’t Harde 35, 5.OWIOS 43, 6.ESC 49, 7.Elspeet 50, 8.Nunspeet 53, 9.VSCO61 60, 10.Noord Veluwe Boys 64

TOPSCORERS: 1.Luuk Struik (’t Harde) 13 doelpunten, 2.Stef van Oene (WHC), Jan van ’t Oever (VSCO61) en Stefan Marsman (’t Harde) 10.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie