't Harde mocht als enige team uit ons verspreidingsgebied de kampioensvlag uithangen.
't Harde mocht als enige team uit ons verspreidingsgebied de kampioensvlag uithangen. Eddy Bossenbroek

Voorbeschouwing zaterdagvoetbal, laatste speelronde 1e en 2e klasse.

25 mei 2023 om 13:39 Voetbal

Voor WHC is het seizoen als een nachtkaars uitgegaan. De ploeg van Richard Karrenbelt stond aan het begin van 2023 nog fier aan kop in de 1e klasse E, maar vindt zichzelf ondertussen terug op plek vier. Zelfs deelname aan de nacompetitie is misgelopen. 

Nick Hoekman

Zaterdag speelt WHC de laatste wedstrijd van het seizoen bij Epe. De Epenaren zijn al eventjes gedegradeerd en spelen dus nergens meer voor. 

Een klasse lager, in 2I, zijn de kaarten ook geschud. VSCO’61 is gedegradeerd en voor OWIOS staat er een herkansing op het programma. De Oldebroekers spelen eerst nog een thuiswedstrijd tegen IJVV, deze kan voor OWIOS nog van invloed zijn op het verloop van de nacompetitie. Mochten ze namelijk nog een plekje stijgen, dan wordt de 1e ronde thuis gespeeld. Zo niet, dan staat er een uitwedstrijd op het programma. Eerst maar winnen van IJVV, wat nog strijdt voor een periodetitel. Voor VSCO’61 is het seizoen vanwege een ongelijk aantal teams al afgelopen en kan het zich richten op de 3e klasse.

Ook in de 3e en 4e klasse zijn ze uitgespeeld. Dat is te zeggen, alleen ‘t Harde en Noord Veluwe Boys kunnen de schoenen in het vet zetten. Eerstgenoemde werd vorige week kampioen in de 4e klasse, de voetballers van Noord Veluwe Boys uit Hattemerbroek zijn een x aantal weken geleden al gedegradeerd en komen het nieuwe voetbaljaargang uit in de nieuw te vormen 5e klasse.
Voor ESC en DVS’61 is de reguliere competitie ten einde, maar beide ploegen moeten er via de nacompetitie nog wel even voor zorgen dat ze volgend seizoen in dezelfde competitie als ‘t Harde terechtkomen. Samen met nog 22(!!!) andere teams, gaan ze strijden om de drie nog vacante plekjes in de 3e klasse voor het komende seizoen in te vullen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie