Afbeelding
NWVfoto.nl

Zilveren Schoenen: Kampioen ‘t Harde lijkt titel ‘Aanvallend’ te pakken

22 mei 2023 om 14:15 Voetbal

De beslissing in de afdeling Verdedigend is gevallen. De Zilveren Schoen gaat naar Hulshorst. We kunnen ons voorstellen dat het ook een beetje als lopen op een likdoorn zal aanvoelen. De ploeg degradeert na een imposante reeks overwinningen op doelgemiddelde. Hoe erg kan het je tegen zitten. Dan toch een prima prestatie om met slechts 27 tegentreffers het seizoen af te sluiten.

Dick van der Veen

De tweede schoen, die nu nog op de bestuurstafel van WHC staat, gaat met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid naar ’t Harde, tenzij de Wezepers in Epe het laatste duel met een monsterzege afsluiten. Dat zou wel hoogst merkwaardig zijn van een formatie die na de winterstop het spoor volledig bijster is.

En ondanks zijn langdurige blessure, die hem al weken droog doet staan, is Luuk Struik met zijn dertien doelpunten de voornaamste gegadigde voor de schoen die past aan de voet van de regionale topscorer. Ook hier kunnen alleen gekke ontwikkelingen op de laatste speeldag nog verandering in brengen. Nog nooit was de productie van onze schutters zo ondermaats. Met dertien doelpunten kwam je enkele jaren geleden niet eens bij de top vijf.

Felicitaties gaan naar ’t Harde dat promoveerde naar de derde klasse. We zagen de burgemeester van Elburg op het podium deels met een stralende lach en even later weer met een zorgrimpel, want het kan zo maar zijn dat hij één ploeg in zijn gemeente ziet promoveren en twee degraderen. Het is aan DSV’61 en ESC om die sombere gedachten achter de zon te schuiven. 

Eén van de tien ploegen gepromoveerd, één in veilige haven, vier verwikkeld in degradatiewedstrijden en ook vier gedegradeerd. KNVB, wat doe je ons aan! In ieder geval wacht nog een spannend toetje. 

AANVALLEND: 1.’t Harde 52 goals, 2,WHC 45, 3.Nunspeet 40, 4.Hulshorst 36, 5.VSCO61 30, 6.ESC 29, 7.Noord Veluwe Boys 27, 8,OWIOS 24, 9.Elspeet 22, 10.DSV61 18.

VERDEDIGEND: 1.Hulshorst 27 tegentreffers,2.WHC 31, 3.DSV61 32, 4.’t Harde 35, 5,OWIOS 39, 6.ESC 49, 7.Elspeet 50, 8.Nunspeet 53, 9.VSCO61 60, 10.Noord Veluwe Boys 64.

TOPSCORERS: 1.Luuk Struik (’t Harde) 13 doelpunten, 2.Stef van Oene (WHC), Jan van ’t Oever (VSCO61) en Stefan Marsman (’t Harde) 10.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie