Afbeelding
Harry ten Hove

ESC verslaat EFC’58, maar moet tóch de nacompetitie in

21 mei 2023 om 13:50 Voetbal

Na de 9-0 afstraffing in Zeewolde, was het tegen voor ESC een bijna onmogelijke missie om op de veilige achtste plaats terecht te komen. Hiervoor was een nederlaag van Terschuurse Boys noodzakelijk en dienden de Elburgers met acht doelpunten verschil te winnen van EFC ’58 uit Ermelo. Dit gebeurde allebei niet, zodat ESC zich via de nacompetitie moet proberen te handhaven. EFC’58 werd wel verslagen: 2-1

Direct na aanvang van de wedstrijd bleek dat ESC zich niet zomaar gewonnen gaf. De eerste helft speelde zich voornamelijk af op de helft van de Ermeloërs, waar ESC streed voor elke meter. Twee minuten voor rust moest aanvoerder Robert Radstaak zich geblesseerd laten vervangen voor Sven Wastenecker. Een minuut later was het raak, een voorzet van Max Lamberink werd door een verdediger van EFC ’58 achter hun eigen doelman gewerkt. Met deze dik verdiende voorsprong zochten beide teams de kleedkamer op. 

Na rust moest EFC ’58 wel op zoek naar treffers, maar faalden keer op keer. ESC hield goed stand en werd zelf ook nog een aantal keren gevaarlijk. Twintig minuten voor tijd mocht Bert-Jan Kragt zijn opwachting maken voor Emre Sahan. In de 83e minuut was Max Lamberink dichtbij een treffer, maar zijn schot werd door de keeper tot hoekschop verwerkt. In de laatste minuut was het wederom Max Lamberink die er vanaf links vandoor ging. Zijn voorzet op Bert-Jan Kragt bleek goed voor een treffer. Of Bert-Jan Kragt de bal bewust niet aanraakte zullen we nooit weten, maar door zijn actie was de keeper kansloos en rolde de bal het doel in. In blessuretijd maakte EFC ’58 alsnog de eretreffer 2-1.

ESC eindigt hierdoor als nummer tien in de eindranglijst en mag zich opmaken voor de nacompetitie voor handhaving/degradatie in de 3e klasse. In totaal mogen 24 teams strijden voor drie plaatsen in de 3e klasse. Om handhaving te bewerkstelligen moet ESC drie wedstrijden winnen via het bekende knock out principe. Elke ronde bestaat maar uit één wedstrijd. Om te beginnen mag de Elburger SC op zaterdag 3 juni op bezoek bij sv Juliana’31 uit Malden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie