Afbeelding
Wilfred Boon

Zilveren Schoenen: ‘t Harde op weg naar titel en WHC lijkt overal naast te grijpen

15 mei 2023 om 14:15 Voetbal

’t Harde kan mogelijk zaterdag bij een kampioenschap gelijk de Zilveren Schoen aantrekken voor de meest scorende ploeg. Gelukkig dat Zeewolde niet meetelt… ESC zal het als een zwarte dag in de boeken zetten. 

Dick van der Veen

Verdedigend maakt Hulshorst de grootste kans, maar het zal dat het liefst doen als vierdeklasser. Drie overwinmningen op rij, 35 punten en dan nog degraderen? Het is te gek voor woorden. De pluim van de week gaat naar OWIOS dat de onbetwiste koploper Batavia met twee ingevingen van Jasper Schut over de knie legde. De kans op lijfsbehoud voor de Oldebroekers blijft daardoor recht overeind. 

VSCO’61 zal het verblijf in de tweede klasse zelfs theoretisch nauwelijks kunnen redden. Dat geldt eveneens voor ESC en DSV’61, al uitgespeeld, moet ook vrezen dat de competitie een verlengstuk gaat krijgen. Om de malaise in onze regio compleet te maken: Nunspeet heeft onder de nieuwe trainer niet het gehoopte resultaat gehaald. Het sprookje van Lucas Hoekman krijgt mogelijk geen verlengstuk, tenzij zich bij kampioenskandidaat Montfoort zaterdag een mirakel aandient. 

Hoewel hij al drie wedstrijden geblesseerd aan de kant staat met enkele invalminuten is Luuk Struik nog altijd de voornaamste kandidaat om Niels van de Steeg af te lossen als topscorer. WHC, lang kandidaat voor alle drie de schoenen, tast mogelijk buiten alles met zelfs geen nacompetitie. 

Het komend weekend is het dus voor een aantal clubs er op of er onder. Je kunt zo maar met een periodetitel de degradatiewedstrijden moeten spelen. En voor een aantal clubs volgt een nagelbijtend verlengstuk. Pas tegen eind juni zit het er echt helemaal op. 

AANVALLEND: 1.’t Harde 50 goals, 2.WHC 43, 3.Nunspeet 39, 4.Hulshorst 34, 5.VSCO61 29, 6.ESC en Noord Veluwe Boys 27, 8.OWIOS 24, 9.Elspeet 22, 10.DSV61 18.

VERDEDIGEND:  1.Hulshorst 27 tegentreffers, 2.WHC 29, 3.DSV61 32, 4.’t Harde 35, 5.OWIOS 37, 6.Elspeet 45, 7.ESC 48, 8.Nunspeet 51, 9.VSCO61 59, 10.Noord Veluwe Boys 62.

TOPSCORERS: 1.Luuk Struik (’t Harde) 13 doelpunten, 2.Stefan Marsman (’t Harde) en Stef van Oene (WHC) 10, 4.Jan van ’t Oever (VSCO61) en Niels van de Steeg (Elspeet) 9, 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie