Afbeelding
Harry ten Hove

Elburger Sportclub haalt na rust uit tegen Terschuurse Boys

16 april 2023 om 19:14 Voetbal

Na het ontslag van hoofdtrainer Siemen Lindeboom en assistent-trainer Cees van Loo stond voor Elburger Sportclub de competitiewedstrijd tegen Terschuurse Boys op het programma. Een directeconcurrent voor de onderste plaatsen. Gelijk in punten, alleen een beter doelsaldo voor de gasten uit Terschuur. Het werd 4-1 voor de thuisclub.

Voor de laatste wedstrijden van dit seizoen worden de honneurs waargenomen door hoofdtrainer Wilfred Westerhuis en assistent-trainer Evert Duin. Tevens waren oud eerste elftalspelers Mathijs Frik en Bert-Jan Kragt gevraagd om tijdelijk terug te komen bij de eerste selectie, waarvan de eerste meteen in de basis mocht beginnen. Wilfred Westerhuis kon beschikken over nagenoeg bijna fitte selectie. Alleen de langdurig geblesseerden Bjarn Onderstal, Jens Jansen en de geschorste Joël Schenk ontbraken. 

Het basiselftal was aangepast, zo mochten naast Mathijs Frik, de jeugdspelers Efe Sahan, Luca van der Hulst en Lars van Dieren beginnen in de basis.De eerste helft was het aftasten voor beide teams, geen van beide wilde verliezen. Na twintig minuten was ESC voor het eerst gevaarlijk. Uit een hoekschop kopte Mathijs Frik de bal net over het doel. Even later dacht Max Lamberink ESC op voorsprong te zetten, maar zijn bal werd van de doellijn gekeerd. Vijf minuten voor de pauze was Terschuurse Boys dichtbij de openingstreffer. De aanvaller schoot de bal echter van dichtbij in de handen van ESC keeper Finn van der Heide. De laatste kans voor rust was wederom voor de thuisclub. Max Lamberink gaf een schitterende dieptepass op Mats van Dieren, zijn uithaal vloog echter over het doel.

Na rust zocht ESC meteen de aanval en was het kans op kans. In de 49e minuut stond Donny Mulderop de juiste plek en kon zo de 1-0 binnen tikken. Een treffer die voor een enorme ontlading zorgde. Daarna bleef het eenrichtingsverkeer, met passie, strijd en inzet ging de thuisclub door voor de tweede treffer. In de 64 e minuut was het Richard Boer die de 2-0 achter de keeper van Terschuurse Boys binnen schoot. Drie minuten later was het opnieuw Donny Mulder die met een verwoestende uithaal de 3-0 maakte. Daarna was het nog niet gebeurd, de mooiste treffer moest nog komen. In de 72 e minuut zocht Mats van Dieren de vrije ruimte en met een fraaie uithaal roste hij de bal in de kruising. Hoofdtrainer Westerhuis liet daarna Sven Wastenecker, Emre Sahan enThomas Hoogers nog invallen. Tien minuten waren Luca van der Hulst en Donny Mulder nog dichtbij de 5-0, maar tot een treffer kwam het niet. 

In blessuretijd maakte Terschuurse Boys dat allang de handdoek had geworpen alsnog de 4-1. Doordat Swift met 2-3 won van DSV ’61 is het onderin weer ongemeen spannend in de zaterdag 3e klasse B. Momenteel staan DSV ’61 (18 gespeelde wedstrijden en 22 punten) en Swift’64 (17 20) op de veilige plaatsen 7 en 8. Daarna volgen op plaats 9 ESC (18 19), 10e Terschuurse Boys (17-16) en 11e Elspeet (17-12). De nummers 9 en 10 spelen een grote nacompetitie over vier ronden en de nummer 11 degradeert rechtstreeks. 

Voor de Elburger SC staan nog twee wedstrijden op het programma. Te beginnen op zaterdag 13 mei met een uitwedstrijd tegen vv Zeewolde en een week later de thuiswedstrijd tegen EFC ’58 uit Ermelo.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie