OWIOS wist zaterdag te winnen.
OWIOS wist zaterdag te winnen. NWVfoto

Zilveren Schoenen: ‘t Harde weet WHC te passeren

20 maart 2023 om 14:30 Voetbal

WHC heeft door de matige 0-0 bij KHC in Kampen zowel in de rubriek Aanvallend als die van de Topscorers de leiding verspeeld aan ’t Harde. Dat legde in een beladen streekderby Hulshorst over de knie. Zaterdag in Apeldoorn tegen de Boys moet blijken hoe serieus we de kampioenskansen van de Hardenezen moeten nemen. 

Dick van der Veen

Luuk Struik heeft als eerste van onze clubs de dubbele cijfers bereikt. Hij doet een serieuze gooi naar de Zilveren Schoen voor de productiefste schutter. WHC is inmiddels op de ranglijst zowel door Quick20 als SVZW gepasseerd. En laat nou net die laatste club zaterdag op Mulderssingel de tegenstander zijn. Voor WHC is er maar één opgave: winnen! 

Nunspeet is volledig van slag. Het verloor nu met het kleinst mogelijk verschil van de koploper, maar mag zaterdag uit bij NSC in Nijkerk geen nieuwe misstap maken om aan verder onheil te ontkomen. ESC herstelde zich uitstekend van de kater tegen DESC en dichtte de kloof met Zwart Wit tot een gaatje. Zaterdag een positieve score tegen KVVA en de kans op ontsnapping is groot. Voor Elspeet daarentegen doemt het spookbeeld van de vierde klasse levensgroot op. 

DSV61 kon zich de nederlaag tegen Hoevelaken permitteren, maar zal toch ook nog punten moeten sprokkelen om definitief in veilige haven te komen. Knap werk van Noord Veluwe Boys dat Prins Bernhard op een 4-1 nederlaag trakteerde. OWIOS hengelde belangrijke punten binnen; VSCO61 was kansloos tegen Batavia en staat zaterdag voor het titanengevecht tegen ZAC. Bij winst kan het allemaal nog goed lopen. Bij veel supporters zullen de zenuwen tot diep in het voorjaar de keel blijven gieren. Met nagelbijtende weekends bij de nacompetitie.A

ANVALLEND 1.’t Harde 37 goals, 2.WHC 32, 3.Nunspeet 27, 4.Hulshorst 24, 5.ESC 22, 6.OWIOS 20,7.VSCO61 19, 8.Elspeet en Noord Veluwe Boys 17, 10. DSV61 16.

VERDEDIGEND 1.WHC 16 tegentreffers, 2.Hulshorst 20, 3. ’t Harde 21, 4.DSV61 22, 5.ESC en Nunspeet 29,7.OWIOS 30, 8.Elspeet 35, 9.VSCO61 42, 10.Noord Veluwe Boys 43.

TOPSCORERS 1.Luuk Struik (’t Harde) 11 doelpunten, 2.Stef van Oene (WHC) 9, 3.Stefan Marsman (’tHarde) 8, 4. Niels van de Steeg (Elspeet) 7.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie