Afbeelding
NWVfoto

OWIOS effectief tegen Hatto Heim: 2-0

19 maart 2023 om 13:36 Voetbal

De supporters op sportpark Bovenmolen in Oldebroek weten niet wat hen overkomt. OWIOS, het hele seizoen worstelend met scorend vermogen, krijgt in het zes punten duel tegen Hatto Heim slechts twee honderd procent kansen en die worden beide verzilverd. Met verdedigend de deur op slot levert dat een kostbare 2-0 zege op.

Dick van der Veen

“Voetbal is vaak zó onrechtvaardig”, bromt trainer Marcel van Walderveen van de concurrent. Hij doelt dan op het feit dat zijn ploeg een groot deel van de wedstrijd op de speelhelft van de tegenstander opereert. De coach beent met lange passen naar de kleedkamer om daar zijn teleurstelling te verpakken in kritiek op zo weinig creatief vermogen. Hatto Heim krijgt slechts één grote mogelijkheid als Jesse Winkelaar vlak voor rust de bal voor het inkoppen heeft. Dat ie de knikker naar de zijlijn stuurt is een grotere prestatie dan deze binnen de palen te droppen. Maar dan leidt de thuisclub al door een treffer van Hendrik Uitslag, die een puntgave voorzet van Jasper Schut binnen loopt. Een tweede assist van Schut in de tweede helft vindt de schietgrage voet van Erik van Haagen en daarmee is alle aanvalsdrift verklaard en de wedstrijd beslist.

“Het is een simpel verhaal: wanneer we er zelf één of twee inschieten en achterin de nul houden win je bijna iedere wedstrijd”, jubelt aanvoerder Bennie Veldhoen in de dug out, waarin hij vroegtijdig verdwijnt als hij een tik op zijn kuitbeen krijgt. “We hebben hem naar de kant gehaald, ik moet zuinig op hem zijn voor het vervolg met alleen finales”, geeft Bulent Akar aan.

OWIOS kan om uiteenlopende redenen niet meer beschikken over de vleugelspitsen Cornell Balk en Iwan Eleveld. Daardoor wordt Hendrik Uitslag onvoldoende in stelling gebracht, komt het gevaar alleen over links waar Jasper Schut groeiende in vorm is en nog niet 90 minuten voluit kan gaan. De trainer en zijn aanvoerder mogen 14 dagen broeden op een plan om met het huidige materiaal de cruciale wedstrijd tegen Be Quick renderend te maken, waardoor de Oldebroekers mogelijk toch degradatiewedstrijden kunnen ontlopen. Want door de overwinning op de Hattemers zijn de banden van rechtstreekse degradatie een stuk minder knellend geworden. 

Ondertussen volgt Bulent met een half oog de prestatie van Alcides Meppel, de club waar hij ooit zijn eerste grote stappen als trainer maakte en waar hij in het nieuwe seizoen weer aan de slag gaat. Overigens stond hij ook bij Hatto Heim voor de groep en heeft hij te doen met zijn collega Van Walderveen, die op zijn beurt naar Epe verkast. Maar zijn eerste zorg is nu om een tweedeklasser in Oldebroek achter te laten. 

Het is overigens voor de broers Bennie en Gerard Stouwdam een bijzondere wedstrijd. De eerste is vlaggenist bij de thuisclub; Gerard assisteert de scheidsrechter namens Hatto Heim. “Het is het gesprek van de dag binnen onze familie. Hij mag nu het eerste biertje betalen”, vindt de verliezer. Beide hebben hun roots in Oldebroek en kunnen het heel goed met elkaar vinden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie