Een beeld uit het duel tussen OWIOS en Unicum van afgelopen zaterdag.
Een beeld uit het duel tussen OWIOS en Unicum van afgelopen zaterdag. NWVfoto

Zilveren Schoenen: ook in categorie Topscorers is spanning terug

5 december 2022 om 15:45 Voetbal

Ook in de categorie van de Topscorers is de spanning helemaal terug, nu Niels van der Steeg samen met Elspeet al een week of wat droog staat. Luuk Struik van ’t Harde is hem tot op één doelpunt genaderd en er achter zijn meer kapers op de kust. 

Dick van der Veen

Door het wegvallen van Lelystad is het bij de topscorers trouwens niet meer actueel. We houden nog maar even de lijst van voetbal Oost aan, totdat deze is bijgesteld. Uitslagen en standen zijn aangepast, maar de doelpuntenmakers nog niet. 

In de categorie Aanvallend heeft ’t Harde zich losgemaakt van de concurrentie. Verdedigend gaat WHC aan de leiding. De Wezepers zijn bezig aan een prima reeks. Je wint niet zo maar uit bij ASVD Dronten. Zaterdag de belangrijke thuiswedstrijd tegen Go Ahead Kampen. Bij winst kruipt de ploeg als koploper onder de kerstboom. 

Nunspeet herstelt zich knap tegen De Bilt waarmee de bui van degradatievoetbal is overgetrokken. Uit bij ZOB zal de ploeg het beste uit zichzelf moeten halen om nog verder van de bedreigde zone los te komen. 

Zowel in de tweede als in de derde klasse komen ‘onze jongens’ niet los uit de bedreigde hoek. Dat staat er met Hulshorst en ’t Harde een tredelager wat beter voor. De laatste mag zaterdag thuis tegen ’t Harde uit maken wie als de grootste bedreiger van de Apeldoornse Boys de winterstop in gaat.

AANVALLEND 1.’t Harde 24 doelpunten, 2.WHC 20, 3.Hulshorst 17, 4.ESC 15, 5.VSCO61 14, 6.Elspeet 13,7.OWIOS en Nunspeet 12, 9.DSV61 10, 10. Noord Veluwe Boys 8 doelpunten.

VERDEDIGEND 1.WHC 10 tegentreffers, 2.Hulshorst 12, 3. ’t Harde 15, 4.DSV61 en Nunspeet 16, 6.OWIOS17, 7.Elspeet en ESC 21, 9. VSCO61 25, 10.Noord Veluwe Boys 34 tegentreffers.

TOPSCORERS 1.Niels van der Steeg *(Elspeet) 8 goals, 2.Luuk Struuik ’t Harde 7. 3.Etrwin van Leeuwen(Elspeet) en Stef van Oene (WHC) 6, 5. Sargon Gouriye (WHC) 5, 6.Jasper Schut (OWIOS),<Max Lamberink (ESC), Mel Mijdema (Hulshorst), Stefan Marsman (’t Harde), Menno van ’tHul (’t Harde) 4 goals.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie