Afbeelding
Shutterstock

VSCO’61 in tweede helft onderuit tegen FC Horst

Voetbal

In de uitwedstrijd tegen FC Horst wist VSCO’61 in de eerste helft een 0-1 voorsprong te nemen. Echter in de tweede helft moesten De Kanaries het hoofd buigen en ze verloren op een koud en winderig sportpark met 2-1 van het andere oranje.

VSCO’61 startte goed aan de wedstrijd dat Klaas van Woudenbergh vanwege ziekte moest missen. In de 2e minuut verscheen Arjen van ’t Ende al alleen voor doelman Tim Carma, maar schuin voor het doel werd zijn inzet met het been gekeerd door de doelman. FC Horst was gevaarlijk via een vrije trap van Paul van Prehn en een schot van Mark van den Bosch van net buiten de zestien. Beide pogingen gingen over het doel.

Aan de andere kant moest doelman Carma redding brengen op een schot van Beert Bonestroo, maar even later was hij kansloos. Rick Pul vond aanvaller Luca Veldhoen op links en alleen voor doelman Carma scoorde hij beheerst de 0-1 voor VSCO’61. FC Horst was hierna wel enkele malen gevaarlijk, maar ging slordig om met de mogelijkheden. Op slag van rust leek Arjen van ’t Ende in vrije positie te scoren uit een voorzet van Thomas van de Kolk, maar de VSCO’61 aanvaller raakte de bal niet goed zodat voor de doellijn redding kon worden gebracht.

De tweede helft ging FC Horst fel op jacht naar de gelijkmaker. De ingevallen Jeffrey den Besten verscheen direct al alleen voor doelman Django van der Landen, maar die wist redding te brengen.Even later schoof Mustafa Kalkan de bal in kansrijke positie voorlangs. Ook in een scrimmage voor het VSCO’61-doel werd met kunst en vliegwerk het doel schoon gehouden. Het wachten was op een doelpunt en die kwam er. In de 56e minuut wist Paul van Prehn de 1-1binnen te schieten en een minuut later werd zelfs een 2-1 voorsprong genomen. Ditmaal was hetJeffrey den Besten die de trekker overhaalde. 

Een domper voor VSCO’61 was de rode kaart voor Thomas van de Kolk halverwege de tweede helft. VSCO’61 probeerde met tien tegen elf nog wel de gelijkmaker te forceren. Zo won Hans vanRenselaar een luchtduel met doelman Tim Carma, maar de bal werd voor de doellijn weggewerkt. Ook zag Luca Veldhoen zijn schot geblokt door de verdediging van FC Horst. Aan de andere kant liet ook FC Horst zich niet onbetuigd, maar Ronald Lok en Kevin Smit wisten niet te scoren.

Zaterdag speelt VSCO’61 de laatste wedstrijd voor de winterstop. In Oosterwolde is dan Hierden de tegenstander.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Talter Cultuurprijs voor regionale amateur kunstschilders 3 uur geleden
Afbeelding
'Eieren rapen in het kippenhok vond ze het mooist' 5 uur geleden
Afbeelding
WHC op jacht naar alle drie de Zilveren Schoenen 23 uur geleden
Afbeelding
Voetbalclinic bij 't Harde voor alle liefhebbers 30 jan, 11:17
Afbeelding
'Wie zijn verleden niet kent, heeft geen idee van het heden' 30 jan, 09:00
Afbeelding
Prima resultaten leden De Heuvelruiters uit Wezep 30 jan, 08:50
Afbeelding
't Harde in oefenduel langs Wilsum 30 jan, 08:41