WHC op archieffoto.
WHC op archieffoto. Eddy Bossenbroek

Strijd om de Zilveren Schoenen: WHC heeft weg naar boven gevonden

Voetbal

WHC heeft de weg naar boven gevonden en is op doelsaldo nu de nieuwe koploper. Dat vertaalt zich onmiddellijk in de strijd om de Zilveren Schoenen. Aanvallend heeft de ploeg zich naast ’t Harde geschaard en verdedigend gaat ze alleen aan de leiding.

Dick van der Veen

Nunspeet heeft het moeilijk in de westelijke eerste klasse. Verlies bij Roda betekent dat de afstand tot de leiders zich van een gapend gat tot een kloof uitbreidt. Elspeet is de weg kwijt. Na een goed begin in deze competitie stapelen fikse nederlagen zich op. Door het wegvallen van Lelystad 67 uit de competitie blijven maar elf teams over. Het is de vraag welke invloed dat heeft op de degradatie. 

Ook de topscorerslijst moet worden opgeschoond. Elspeet staat op doelgemiddelde ineens onderaan. DSV 61 maakte door de knappe winst op Terschuurse Boys een reuze sprong. Het hele veld staat in de derde klasse dicht op elkaar. Irritant ook dat van onze teams er de ene week drie uit en de andere week drie thuis spelen. 

‘t Harde blijft in de race door winst op ZVV maar Apeldoornse Boys lijkt in de vierde klasse ongenaakbaar. Voor Hulshorst lijkt promotie na de nipte nederlaag thuis tegen SEH mijlenver weg. Noord Veluwe Boys zal zich moeten verzoenen met het afdalen naar de vijfde klasse ook al was 3-1 verlies bij de koploper draaglijk. 

Het komend weekend moet Nunspeet zich tegen De Bilt herstellen en dat geldt voor Elspeet thuis tegen Hoevelaken. In Hattemerbroek treffen de Boys en ’t Harde elkaar. OWIOS staat voor de lastige thuiswedstrijd tegen Unicum.

AANVALLEND 1.WHC en ’t Harde 19 goals, 3. Hulshorst 14, 4.VSCO 61 en Elspeet 13, 6.ESC 12, 7.DSV61,Nunspeet en OWIOS 10, 10.Noord Veluwe Boys 8.

VERDEDIGEND 1.WHC 10 tegentreffers, 2. Hulshorst 12, 3.OWIOS 13, 4.’t Harde 14, 5.Nunspeet 15,6.DSV61 en ESC 16, 8.Elspeet 20, 9. VSCO 23, 10.Noord Veluwe Boys 27.

TOPSCORERS 1.Niels van der Steeg (Elspeet)8 doelpunten, 2.Erwin van Leeuwen (Elspeet) en Luuk Struik(’t Harde) 6, 4.Sargon Gouriye (WHC) en Stef van Oene (WHC) 5.

advertentie
advertentie
Afbeelding
'Je zoekt een manier om samen als gezin verder te gaan' 10 minuten geleden
Afbeelding
Talter Cultuurprijs voor regionale amateur kunstschilders 4 uur geleden
Afbeelding
'Eieren rapen in het kippenhok vond ze het mooist' 6 uur geleden
Afbeelding
WHC op jacht naar alle drie de Zilveren Schoenen gisteren
Afbeelding
Voetbalclinic bij 't Harde voor alle liefhebbers 30 jan, 11:17
Afbeelding
'Wie zijn verleden niet kent, heeft geen idee van het heden' 30 jan, 09:00
Afbeelding
Prima resultaten leden De Heuvelruiters uit Wezep 30 jan, 08:50