OWIOS trok in Oosterwolde aan het langste eind.
OWIOS trok in Oosterwolde aan het langste eind. NWVfoto

OWIOS de punten; VSCO’61 de poen

27 november 2022 om 15:01 Voetbal

De uitnodigende vraag in koeienletters op een reclamebord achter de goal op sportpark De Heugthe– waar het feestje is – krijgt een duidelijk antwoord. In Oldebroek (0-2 winst) én in Oosterwolde, waar de penningmeester glunderend de kas opmaakt. Tussen de 1.000 en 1.500 toeschouwers beleven een leuke middag.

Dick van der Veen

Wat ons betreft mogen ze de beelden ervan naar Qatar doorstralen. Twee ploegen die er vol voor gaan en een hartstochtelijk publiek. OWIOS en VSCO61 maken het beste in elkaar los, al moet je dat niet naar kwaliteit doorschuiven. Je gaat naar het voetbal om een wedstrijd te zien en niet voor negentig minuten breedte passes. 

Een half uur voor het begin zijn alle reguliere parkeerplekken volledig bezet. Daar weten ze in Oosterwolde wel raad op. Snel een hek van een weiland losgooien en hupsakee, kom maar op met dat blik. Wat de wedstrijd betreft: de ploegen weten door en door wat ze aan elkaar hebben. VSCO61 is er goed in om bij een voorsprong de bus voor de goal te zetten, maar kan dat na drie minuten al vergeten. De jonge Jasper Schut krult een vrije trap randje zestien vlak langs de rechter paal, ongrijpbaar voor Django van der Landen. “Daarna hoeven wij het spel niet te maken en zij kunnen het niet”, vat Bulent Akar wat volgt in één zin samen. “Wij waren de hele wedstrijd beter”, foetert zijn voormalige trainingsmaat Stephan Nuesink. De reactie vlak na de wedstrijd zal hij de day after bij hebben gesteld, want zijn ploeg mag dan vaak aan de bal zijn; ze creëert hoegenaamd niets.

OWIOS voelt zich senang in de omschakeling met de snelle spitsen. In de eerste helft spelen de gevaarlijkste momenten zich voor het doel van VSCO af met de ijverige Hendrik Uitslag en genoemde Jasper Schut in kansrijke positie. Na rust laat OWIOS zich nadrukkelijker aan het front zien. Bij VSCO komt Luca V4eldhoen niet los van zijn bewakers en als bij een scrimmage Mike van ’t Oever de 0-2 binnen duwt is het pleit beslecht. Bij VSCO zijn ze woest: de doelman zou onreglementair zijn belaagd. Spelers draaien door en arbiter Molenaar weet daar wel raad mee: twee keer geel.

Aanvoerder Bennie Veldhoen van OWIOS is een gelukkig mens. Hij staat na een slepende blessure voor de tweede keer dit seizoen in de basis en mag zes punten bijschrijven. ”Dat ik zoiets op mijn 36e nog mee mag maken. We groeien steeds beter naar elkaar toe; iedereen doet waar ie goed in is. Met twee zware wedstrijden tegen Unicum en Batavia voor de boeg zijn deze punten zeer welkom.”

De Oldebroekers klimmen over hun gemeentegenoten heen met nog een wedstrijd tegoed. “Maar die moeten we eerst nog maar eens zien te winnen”, toont Bulent Akar zich realistisch. Nuesink, die een week eerder bij AGOVV de winst uit handen zag glippen, moet maar weer eens doen waar hij goed in is: zijn jongens uit de put praten. Want zeg nou zelf: de hele regio moet ervoor gaan liggen als ze deze derby uit elkaar willen spelen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie