OWIOS en DSV'61 starten dit weekend weer met competitievoetbal
OWIOS en DSV'61 starten dit weekend weer met competitievoetbal www.nwvfoto.nl

Competitievoetbal zaterdagclubs weer van start

Voetbal

Voor WHC begint het seizoen in de 1e klasse zaterdag met een, op papier, zware uitwedstrijd. Tegenstander in Drenthe is Noordscheschut. De ‘Schutters’ degradeerden afgelopen seizoen uit de Hoofdklasse, daar waar de ploeg van Richard Karrenbelt een rentree in diezelfde Hoofdklasse vanaf de strafschopstip zag sneuvelen. 

Nick Hoekman

Een klasse lager, in de 2e klasse I, openen OWIOS en VSCO’61 tegen roemruchte clubs uit het verleden. In Oldebroek krijgt OWIOS bezoek van AGOVV. De club uit Apeldoorn speelde tot 2013 in de Eerste divisie, maar raakte door een faillissement haar proflicentie kwijt.
In Be Quick’28 treft VSCO’61 de kampioen van de zaterdag Hoofdklasse C uit 2001. Wat ondertussen ook alweer 21 jaar geleden is. VSCO’61 en Be Quick’28 trappen zaterdagmiddag onder de rook van het PEC Zwolle stadion af.

Voor de eerste streekderby in de 3e klasse B, reist ESC zaterdag af naar Elspeet. Ook voor DSV’61 staat er een uitwedstrijd op het programma. De oranje-hemden zetten koers richting Zeewolde voor een treffen met de gelijknamige vereniging. 

Noord Veluwe Boys start de competitie in de 4e klasse D met thuiswedstrijd tegen ZVV’56 uit Apeldoorn. De Apeldoorners speelden vorig seizoen nog in het zondagvoetbal, maar heeft zich over laten schrijven naar de zaterdag. Naast ZVV’56, is ook Apeldoornse Boys in diezelfde klasse nieuw vanuit het zondagvoetbal. ‘t Harde reist zaterdag af naar Garderen, waar een uitwedstrijd tegen Veluwe Boys op het programma staat.

advertentie
advertentie
Afbeelding
NLG Arbo Business Partner bij Business Club 8 uur geleden
Afbeelding
Gemeenten Noord-Veluwe niet te spreken over opkopen stikstofrechten door Lelystad Airport 10 uur geleden
Afbeelding
Elburgse Tieners voelen zich al tien jaar thuis op andere plek 12 uur geleden
Afbeelding
Gezamenlijk kerstconcert van drie koren in ‘t Harde 13 uur geleden
Afbeelding
Bibliotheek Noordeinde bewijst zich 15 uur geleden
Afbeelding
Voorbeschouwingen zaterdagvoetbal: OWIOS en VSCO’61 treffen koploper en runner-up 8 dec, 12:40
Afbeelding
Winnaars sinterklaasactie in Oosterwolde 8 dec, 11:35