Dani Schmitz was succesvol tegen VSCO'61.
Dani Schmitz was succesvol tegen VSCO'61. Erik de Weerd

VSCO’61 onderuit bij vv Nunspeet

Voetbal

In het bekertoernooi liep VSCO’61 tegen de tweede nederlaag op rij aan. In en tegen Nunspeet bleek de eersteklasser met 2-0 een maatje te groot. In dezelfde poule speelde OWIOS met 1-1 gelijk bij Epe.

Barry Wensink

Op sportpark De Wiltsangh in Nunspeet schoot de thuisploeg uit de startblokken. Hoewel het team meerdere spelers moest missen, vanwege blessures, én daardoor diverse jeugdspelers mee mochten doen, viel de eerste treffer al snel te noteren. Uiteindelijk kwam de 1-0 op naam van Dani Schmitz (foto).
VSCO’61 ging op zoek naar (minimaal) de gelijkmaker, maar die viel niet. Er was weliswaar veel strijd te zien, maar vaak niet al te best voetbal. Na rust lieten de spelers uit Oosterwolde beter spel zien. Er werden kansjes gecreëerd, maar de gelijkmaker bleef uit. De treffer viel, tien minuten voor tijd, aan de andere kant van het veld. Aanvaller Maikel van Werd was succesvol en dat was de beslissing.
Donderdagavond vanaf 20.00 uur speelt VSCO’61 op eigen veld de bekerwedstrijd tegen Epe.

Die tegenstander speelde zaterdag met 1-1 gelijk tegen OWIOS. De Oldebroekers lieten de eerste kans noteren en wel via Hendrik Uitslag. Vrij voor de keeper wist hij echter niet te scoren. De thuisploeg liet na 27 minuten een visitekaartje achter middels een schot op de lat. Even later kwam Epe zelfs op voorsprong en wel via Bas Smit.
Vlak na rust weer een grote kans voor Uitslag, maar de doelman bracht redding. De Oldebroekers probeerden het meer via de lange bal, waar Epe daarentegen makkelijker combineerde. Doelman Jacco van Olst moest meerdere keren handelend optreden. Een kwartier voor tijd leek de stand op 1-1 te komen. Jasper Schut en invaller Mike van ‘t Oever (rebound) scoorden echter niet. Toch viel in de 83e minuut alsnog de gelijkmaker. Invaller Marco Schreurs passeerde namelijk de keeper met een kopbal.
Komende zaterdag gaat OWIOS op bezoek bij Nunspeet. Dit duel begint om 14.45 uur.

Eersteklasser WHC won ook het tweede bekerduel. In IJsselmuiden werd thuisploeg IJVV met 1-3 verslagen. Halverwege de wedstrijd stond er al 0-3 op het scorebord. Stef van Oene benutte binnen vijf minuten een strafschop en in de 21e minuut scoorde Jelle Post. Vijf minuten voor rust de derde treffer en wel via Jesse van ‘t Ende. Via een eigen doelpunt van Sylvain Vierhuizen kwam de stand in de tweede helft op 1-3. WHC is al geplaatst voor de volgende bekerronde. Zaterdag volgt de uitwedstrijd tegen Go Ahead Kampen. Aanvang 15.00 uur.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Burgemeester in gesprek met ProRail over plaatsing camera’s bij NS-station 5 uur geleden
Afbeelding
Een eeuw Hervormd Elim in ‘t Harde: ‘Altijd al een hechte dorpsgemeenschap’ 13 uur geleden
Afbeelding
Woningbouw in Elburg: gemeenteraad geeft college steuntje in de rug 27 sep, 15:23
Afbeelding
‘Kleuren van de ziel- verrast door de Joodse mystiek’ 27 sep, 12:06
Afbeelding
Zilveren Schoenen: ‘t Harde schiet uit z’n slof 27 sep, 11:15
Afbeelding
Run for the Message gaat voor 9e editie 27 sep, 09:31
Afbeelding
‘Dit maak je maar één keer in je leven mee’ 27 sep, 08:32