De beide trainers die elkaar om het 'eggie' nog twee keer zullen ontmoeten.
De beide trainers die elkaar om het 'eggie' nog twee keer zullen ontmoeten. www.nwvfoto.nl

Vizier op ’t Harde en Hulshorst: competitie met inspirerende tegenstanders

Voetbal

’t HARDE/HULSHORST Ze ontmoeten elkaar binnenkort in de competitie, maar voordat het om het ‘eggie’ gaat, hebben ze onder tropische omstandigheden in een oefenduel elkaars nieren geproefd. ’t Harde en Hulshorst hebben beide geen goede herinneringen aan de afloop van het vorige seizoen. Hulshorst moest de derde klas prijsgeven en ’t Harde zag een hernieuwde poging om een trede hoger te gaan acteren smoren.

Om even aan te haken bij dat laatste: gelet op de hoge temperatuur werd het duel in de ochtend afgewerkt met een ongebruikelijke reeks van twee keer dertig en twee keer vijftien minuten. Het gaf de trainers de gelegenheid om hun volledige selecties door te lichten.Hulshorst, dat wat gretiger aan de wedstrijd begon, won uiteindelijk met 5-3.

Supporters ’t Harde kreeg een dag eerder een opsteker toen de hondstrouwe en super actieve supporters het bestuur een breedbeeldscherm televisie aanboden met multifunctionele mogelijkheden in de vorm van presentaties en vergaderingen. Daarvoor werd de opbrengst van de Vlooienmarkt aangeboord die dit jaar een groot succes werd. De supporters zorgden er ook voor dat de verbouwing van de accommodatie kon worden voortgezet met aanpak van materiaal- en ballenhok, opknappen van tribune en dug-outs plus nieuwe netten op alle speelvelden.

Selectie op peil Trainer René van ’t Goor heeft de groenwitte selectie op peil gehouden. De overgang van Quinten Turubassa naar Zalk gaat niet door; hij blijft bij de groep. René: ,,Ik heb drie nieuwe jeugdspelers aan de groep toegevoegde. Je zag ze vandaag het werk links en rechts op het middenveld en in de laatste linie. Talenten met wie ik jaren geleden als trainer van de jeugd al mocht samenwerken. We moeten het nog een jaar doen zonder Jo 19.

Onze grootste opgave is om stabieler te worden. Vorig seizoen heeft ons dat veel punten gekost. Spelers moeten elkaar opvangen. Daar ligt op het mentale vlak nog een stevige opgave. De nieuwe indeling met ploegen die wat meer tot de verbeelding spreken, met ook meer supporters, spreken aan. Ik hoor daar vanuit de groep enthousiaste reacties over. Wellicht zit er wat meer kwaliteit in, maar dat vormt dan gelijk weer een uitdaging.”

Hij laat deze ochtend beurtelings de A- en de b-selectie acteren. Voor zover aanwezig want in deze fase hebben alle verenigi9ngen met vakanties te maken. Hij ziet zijn team op flinke achterstand gezet als gevolg vooral van persoonlijke fouten, maar in de slotfase wordt het allemaal nog wat draaglijker.

Hulshorst Trainer William van den Hul is tevreden over het verloop van de oefenpot waarin zijn selectie duidelijk maakt dat de degradatieperikelen goed zijn verwerkt. Er kwamen twee spelers van Vierhouten over en assistent trainer Ruben Bets staat weer als vanouds in het hart van de verdediging. Hij scoort zelfs met een fraaie kopbal, iets wat hem bij invalbeurten vorig seizoen allemaal net niet lukt.

Van den Hul is een gedreven trainer die iedere pauze in het duel benut om situaties met zijn team door te nemen. ,,Ik wil een stuk persoonlijkheid en karakter zien, de wil om er het beste van te maken. Dat verdienen de mensen die op zaterdag naar het voetbalveld komen. Bekerwedstrijden tegen Zwart Wit63, Wilsum en Zwolsche Boys vormen een goede voorbereiding, duels die de gelegenheid bieden om aan een solide basis te werken .Ik durf uit te spreken dat we zo lang mogelijk mee willen draaien in de bovenste helft van het linker rijtje met de ambitie om uiteindelijk links- of rechtsom promotie af te dwingen. Dat besef leeft bij de gehele groep. Daarbij houd ik ze voor dat die doelstelling er ook is bij onze tegenstanders.”

,,Ik mis nog wat spelers die wellicht het niveau nog kunnen ophogen. Ik heb in ieder geval contouren gezien die ik voor ogen heb. Het gaat uiteindelijk niet om een incidenteel succes maar om de hele lange reeks. We hebben veel lengte in het team maar dat kan alleen ween voordeel zijn als je er op de juiste manier gebruik van maakt.

Je kunt ook in de vierde klasse de omstandigheden die daar heersen naar je hand zetten. Verzet van een tegenstander kun je breken door goed te voetballen, door te scoren maar ook door in het hoofd van de tegenstander te kruipen. Door deze achter de bal aan te laten lopen en toe te slaan als de mogelijkheden daarvoor zich aandienen.”

Alles eraan doen Hij zegt graag naar ’t Harde te gaan. ,,Dat deed ik vroeger als speler en nu als trainer. Ik heb hier familie. Een goede geleide vereniging met een mooie accommodatie en leuke mensen. Fijn dat we een competitie tegemoet treden met uitdagende tegenstanders als Apeldoornse Boys en ZVV, Veluwse Boys en oudgedienden als SEH en WZC. Ik proef de wil in het team om er iets van te maken waarbij ik me gelukkig prijs dat Ruben Bets er als leider op het veld weer bij is, een vent die goed ligt binnen de ploeg. Maar pas over een half jaar weten we hoe we er voor staan. In ieder geval moeten we dan tot de conclusie komen dat we er alles aan hebben gedaan om zo hoog mogelijk te eindigen.”

Dick van der Veen

advertentie
advertentie
advertentie

Laatste nieuws

advertentie

Regiotreffers

Logo

Zakelijk nieuws landelijk

advertentie