Afbeelding
Annemieke Jolink

S.V. ’t Harde pijnlijk onderuit in eerste ronde nacompetitie

Voetbal

’t HARDE Op een zonovergoten en druk sportpark De Schelp in Biddinghuizen is S.V. ’t Harde er zaterdag 11 juni niet in geslaagd om de halve finale van de nacompetitie te bereiken. Met 5-1 werd de ploeg van trainer René van ’t Goor een ervaring rijker, maar vooral een illusie armer naar huis gestuurd.

BAS Biddinghuizen zat vanaf het eerste fluitsignaal beter in de wedstrijd dan de groen-witten. De eerste grote kansen waren dan ook voor BAS wat in de tiende minuut resulteerde in een doelpunt van Mike Geres. 

’t Harde lukte het pas na een half uur in het eigen spel komen. Een overtreding op Luuk Struik werd bestraft met een directe vrije trap randje zestien meter. Het buitenkansje werd uitgepakt door specialist Stefan Marsman, die met een simpele schuiver de keeper verschalkte.

Na rust probeerde ’t Harde de overhand te krijgen op het veld. Een schot van Luuk Struik werd onschadelijk gemaakt door de doelman van BAS. Onbesuisd inkomen door doelman Sander van der Groef leverde een directe rode kaart voor de sluitpost op. Met tien tegen elf hield ’t Harde nog even stand. De nieuwe doelman hield nog zijn doel schoon bij een 1-op-1 situatie, maar moest na slordig balverlies op het middenveld uiteindelijk toch capituleren. De 1-2 werd gemaakt door Bas Luenen. 

In de slotfase liep BAS verder weg bij het mentaal en fysiek gekakte ’t Harde. Twee goals van Geres en een goal van Gerwin Schaap zorgden uiteindelijk voor een 5-1 nederlaag. 

BAS gaat zich opmaken voor de halve finale tegen Terborg en ’t Harde kan haar wonden likken, de rug rechten en sterker terugkomen in het seizoen 2022/23.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Leuke verhalen na schrijfworkshop Tineke Honingh 17 aug, 15:45
Afbeelding
Vizier op ’t Harde en Hulshorst: competitie met inspirerende tegenstanders 17 aug, 15:03
Afbeelding
Gait van de Renderklippen: Rebels 15 aug, 11:07
Afbeelding
Brandweer houdt water op voorraad wegens groot risico natuurbrand 15 aug, 11:05
Afbeelding
Opgelet, zakkenrollers: bendes maken de regio onveilig 15 aug, 09:42
Afbeelding
Brommers kiek’n in Elburg voor het goede doel, daar maak je je agenda voor vrij 14 aug, 10:34
Afbeelding
Classic demo in ’t Harde: snikheet maar zó cool! 14 aug, 09:41