Afbeelding
Pixabay

Niels zet door drie doelpunten voet in Zilveren Schoen

Voetbal

ELBURG/OLDEBROEK/NUNSPEET Niels van der Steeg wurmt zich alvast met één voet in de Zilveren Schoen van BDU Media en sponsor Juwelier Miekes Sieraderie door zijn drie doelpunten tegen HTC, waarmee de Elspeters zich definitief in veiligheid brengen. Hij slaat een gat van twee goals met Stefan Marsman en Stef van Oene. 

In de sector Aanvallend kan WHC nog altijd goed met de schoen uit de voeten, maar dat ligt anders met de gang van zaken in de competitie. De ploeg morst zoveel punten dat de titel verder weg lijkt dan ooit en de hoop op de nacompetitie gericht zal zijn. Verdedigend doet DSV’61 goede zaken doordat concurrent ’t Harde drie doelpunten incasseert. Hier is het ook best spannend.

KOPPOSITIE Nunspeet wordt in en door Bennekom over de knie gelegd. Het kon slechts één week van de koppositie genieten, maar heeft zaterdag in de topper op de Wildsangh tegen CSV Apeldoorn de gelegenheid om de leiding over te nemen. 

KLOOF Al onze ploegen in de eerste en de tweede klas bijten in het stof. VSCO’61 heeft nog een kloof van zes punten op de grens van de nacompetitie. Zaterdag een cruciaal duel op de Heughte tegen AVW. Winst brengt de elf uit Oosterwolde nagenoeg in veilige haven. 

REDDINGSBOEI Voor Hulshorst is BAS de enige reddingsboei. In de gemeentelijke derby tegen Elspeet zaterdag is een overwinning noodzakelijk. DSV’61 kan goede zaken doen door in Vaassen van VIOS te winnen. Zowel Rouveen als Hatto Heim staan voor lastige opgaven en dan kan het gat met beide ploegen zo maar overbrugbaar worden. 

NACOMPETITIE Ook voor de Doornspijkers lonkt in ieder geval de nacompetitie. Wat dat betreft wacht de voetballiefhebbers in juni een aantrekkelijk toetje. Diverse teams krijgen de kans om promotie via de achterdeur te bewerkstelligen. We zijn uiteraard in de eerste plaats benieuwd wie we voor de ontvangst van de Zilveren Schoenen mogen inviteren.

AANVALLEND
1. WHC: 48 doelpunten; 2. DSV’61: 42; 3. Nunspeet en ’t Harde: 34; 5. Elspeet en ESC: 33; 7. OWIOS: 26; 8. VSCO’61 en Hulshorst: 24; 10. Noord Veluwe Boys: 20; 11. Vierhouten: 11.


VERDEDIGEND
1. DSV’61: 19 tegentreffers; 2. WHC en ’t Harde: 21; 4. Nunspeet: 28; 5. OWIOS: 29; 6. VSCO’61: 35; 7. ESC en Elspeet: 38; 9. Hulshorst: 57; 10. Noord Veluwe Boys: 59; 11 en Vierhouten 66.

TOPSCORERS
1. Niels van der Steeg (Elspeet): 14 goals; 2. Stef van Oene (WHC) en Stefan Marsman (’t Harde): 12; 4. Sander Krijns (WHC): 11, 5. Hendrik Uitslag (OWIOS): 10; 6. David Bleijenberg (Elspeet): 9; 7. Remco van ’t Hul (VSCO’61), Jonathan van ‘t Hof (Nunspeet), Jeffrey Schreurs (DSV’61), Timothy de Haan (Hulshorst), Martijn Lieferink (DSV’61) en Henk Elskamp (’t Harde): 8.

Dick van der Veen

advertentie
advertentie
Afbeelding
Leuke verhalen na schrijfworkshop Tineke Honingh 17 aug, 15:45
Afbeelding
Vizier op ’t Harde en Hulshorst: competitie met inspirerende tegenstanders 17 aug, 15:03
Afbeelding
Gait van de Renderklippen: Rebels 15 aug, 11:07
Afbeelding
Brandweer houdt water op voorraad wegens groot risico natuurbrand 15 aug, 11:05
Afbeelding
Opgelet, zakkenrollers: bendes maken de regio onveilig 15 aug, 09:42
Afbeelding
Brommers kiek’n in Elburg voor het goede doel, daar maak je je agenda voor vrij 14 aug, 10:34
Afbeelding
Classic demo in ’t Harde: snikheet maar zó cool! 14 aug, 09:41