Afbeelding
Wilfred Boon

DSV’61 buigt maar barst niet: 1 – 2 in Swifterbant

Voetbal

DOORNSPIJK - De wedstrijd tussen DSV’61 en Swift ’64 had geen langere blessuretijd in de tweede helft moeten hebben. Hoogstwaarschijnlijk was er dan een gelijkspel uitgekomen….Maar DSV’61 trok uiteindelijk aan het langste eind door met een 1 – 2 overwinning huiswaarts te keren.

Rondom de 10e minuut gebeurde er van alles op de helft van Swift. Via Martijn Smals en Patrick Visser werd Stefan Bakker in de kleine ruimte aangespeeld. Koelbloedig maakte hij de 0 – 1 . Vrijwel in diezelfde minuut was ook menigeen ervan overtuigd dat de 0 – 2 van Patrick Visser een feit was, in eerste instantie ook de scheidsrechter. Op advies echter van de assistent-scheidsrechter keurde hij deze treffer alsnog af wegens buitenspel. In tegenstelling tot hun medespelers in de achterste linie waren de voorwaartsen van DSV’61 efficiënt: niet veel kansen, want Swift had veel meer balbezit, maar de tweede kans voor Patrick Visser in de 30e minuut was wel raak: 0 – 2.

Na de pauze een vrijwel identiek spelbeeld: veel balbezit voor Swift, maar weinig kansen en een af en toe counterend DSV’61. De vraag was hoelang men de 0 – 2 voorsprong vast kon houden, want een tegentreffer hing in de lucht. Patrick Visser kreeg nog een grote kans op de 0 – 3 maar de keeper redde. Pas in de 88e minuut viel de verwachte tegentreffer van Swift, maar na enkele spannende slotminuten werd 1 – 2 de eindstand.

In het team van DSV’61 maakte keeper Laurens Dekker zijn rentree, terwijl ook Mark van Klompenburg weer vanaf het begin zijn mannetje stond. Aanvoerder Martijn Lieferink maakte ook weer wat speelminuten, het wachten is nu alleen nog op het herstel van Gerrit Hoekert.

Komende zaterdag mag DSV’61 thuis gaan proberen een eind te maken aan de ongeslagen status van koploper Hatto Heim, aanvang 14.30 uur.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Leuke verhalen na schrijfworkshop Tineke Honingh 17 aug, 15:45
Afbeelding
Vizier op ’t Harde en Hulshorst: competitie met inspirerende tegenstanders 17 aug, 15:03
Afbeelding
Gait van de Renderklippen: Rebels 15 aug, 11:07
Afbeelding
Brandweer houdt water op voorraad wegens groot risico natuurbrand 15 aug, 11:05
Afbeelding
Opgelet, zakkenrollers: bendes maken de regio onveilig 15 aug, 09:42
Afbeelding
Brommers kiek’n in Elburg voor het goede doel, daar maak je je agenda voor vrij 14 aug, 10:34
Afbeelding
Classic demo in ’t Harde: snikheet maar zó cool! 14 aug, 09:41