Blijdschap bij de spelers van 't Harde.
Blijdschap bij de spelers van 't Harde. Annemieke Jolink

Zilveren Schoenen: Volop spanning in sectie Aanvallend

29 januari 2024 om 14:45 Voetbal

Onze clubs lieten zich het afgelopen weekend overwegend van de beste kant zien. Sprekende overwinningen voor WHC, Nunspeet, ’t Harde, DSV’61 en ESC. Wat had dat voor gevolgen voor de strijd om de schoenen van Miekes Sieraderie? 

Dick van der Veen

Gierende spanning in de sectie Aanvallend. Daar heeft koploper Noord Veluwe Boys nu zware concurrentie gekregen doordat de Wezepers en vooral die uit Doornspijk met scherp schoten. Dat wordt trouwens wat aanstaande zaterdag met DSV’61 thuis tegen Ulu Spor. Een kraker van jewelste, net als Hulshorst thuis tegen Veluwse Boys. In beide wedstrijden gaat het om een topklassering.

Verdedigend blijven vooralsnog alleen WHC en Hulshorst over. Het gat met de overige ploegen is onoverbrugbaar. Wie trekt de schoen aan die bij de topscorer hoort? Het leek met de zestien doelpunten van Ronald Winter een uitgemaakte zaak. Maar zie, Patrick Visser is on fire. Hij veroverde zijn eerste ster bij de KNVB kanonniers. Hij is Winter tot op drie doelpunten genaderd. De rest van onze schutters kan het vergeten, maar in het voetbal weet je het maar nooit. Neem Stefan Marsman van ‘t Harde die er bij EFC drie in schoot. Er wacht ons nog een mooi vervolg van deze competitie met natuurlijk de bovenliggende vraag of we een vertegenwoordiger in de divisie zullen krijgen. Maar we hebben meer ijzers in het vuur als het om de titel gaat. Er tekent zich een revanche af voor het afgelopen seizoen toen acht van de tien elftallen in de regio kopje onder gingen.

AANVALLEND:

1.Noord Veluwe Boys 34 doelpunten, 2.WHC 32, 3.DSV 61 en Hulshorst 31, 5.Nunspeet 27, 6.OWIOS 24, 7. ‘t Harde en ESC 22, 9.20, 10. Elspeet 8

VERDEDIGEND:

1.Hulshorst en WHC 6 tegentreffers, 3.DSV61 16, 4.OWIOS 17, 5.Noord Veluwe Boys 19, 6.ESC 20, 7.Nunspeet 21, 8.’t Harde 22, 9.VSCO61 25, 10.Elspeet 29

TOPSCORERS:

1.Ronald Winter (Noord Veluwe Boys) 16 goals, 2.Patrick Visser (DSV61) 13, 3.Max Lamberink (ESC) 8, 4.Jelle Post (WHC). Timothy de Haan (Hulshorst), Cornell Balk (OWIOS) en Brandon Akalode (Hulshorst) 7, 8.Jurian van de Brink (IWHC), Stefan Marsman (’t Harde) en Jeffrey Schreurs (DSV61) 6. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie