Foto : start prestatieloop 2022
Foto : start prestatieloop 2022 H van Renselaar

Prestatieloop Oostendorp : nieuwe ronde, nieuwe prijzen

9 juni 2023 om 14:34 Sport Deel je nieuws

Op zaterdag 24 juni organiseert het Comité Oostendorpdagen weer de jaarlijkse Prestatieloop Oostendorp. Met de nieuwe route/ronde die vorig jaar voor het eerst succesvol werd gelopen. De 10 km start om 09.00 uur en de 5 km om 10.00 uur.

Dit jaar wordt de kidsloop weer in ere herstelt. Voor de allerkleinsten (t/m 9 jaar) is er een 800 meter parcours uitgezet rond het gemeentehuis. Starttijd 11.00 uur. Voor de oudere jeugd (10 t/m 12 jaar) is er een 2000 meter wedstrijd over de Jukweg. Deelnemers aan deze wedstrijd starten om 11.30 uur.

Inschrijven voor de 5 en 10 km kan online via : https://inschrijven.nl/form/2023062451309-nl

Na-inschrijving kan tot een kwartier voor de start van de 5 of 10 km. Deelnamekosten zijn 6 euro en kan contant of per pin bij de inschrijvingstafel voldaan worden.

Voor de beide jeugdlopen is alleen na-inschrijving ter plekke.

Zoals elk jaar zijn er waardebonnen voor de eerste drie heren en dames per afstand. Voor de jeugd staan er een paar prachtige bekers klaar. 

De organisatie hoopt net als bij voorgaande edities op een gezellige drukte op het plein voor het gemeentehuis in Oostendorp waar de start en finish zijn. Ook de inschrijvingstafel, catering, omkleedruimtes en toiletgroepen bevinden zich hier.

De routes zijn grotendeels bepijld en op belangrijke punten staan verkeersregelaars. Een deel van het parcours is helemaal verkeersvrij gemaakt.

De ondergrond van de 5 en 10 km is een afwisseling van stenen, asfalt, gravel en smallere trailstukken. De routes lopen via prachtige paden en lanen langs landgoed Old Putten en over landgoed Schouwenburg. Onderweg is er een waterpost ingericht.

Ook dit jaar staan er een aantal sterke wedstrijdlopers aan de start. maar deze gezellige en laagdrempelige prestatieloop is bij uitstek geschikt voor beginnende of recreatieve lopers. ‘Elke prestatie telt en verdient waardering’ is het motto. Dus kom sportief sfeer proeven als deelnemer aan de prestatieloop of geniet van dit hardloopevenement als supporter rondom het gezellig ingerichte plein voor het gemeentehuis (en tegenover de beroemde Oostendorper molen!)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie