Speeltuinvereniging ’t Wilde Westen krijgt een bijdrage voor het realiseren van een duurzaam volleybalnet.
Speeltuinvereniging ’t Wilde Westen krijgt een bijdrage voor het realiseren van een duurzaam volleybalnet.

Bijdrages Sportakkoord voor volleybalnet en sportieve BSO

Overig

Via het Lokaal Sportakkoord Oldebroek zijn diensten en middelen beschikbaar om lokale beweeginitiatieven te ondersteunen. Speeltuinvereniging ’t Wilde Westen en Stichting Kindcentrum Oldebroek (SKO) kregen een financiële bijdrage.

Zij kregen die voor het plaatsen vaneen volleybalnet in hun speeltuin en het aanschaffen van sport- en spelmateriaal voor de Buitenschoolse Opvang (BSO). Het was voorlopig de laatste ronde om aanvragen te doen, vertelt Rudolf Huberts namens het kernteam van het Sportakkoord: “We bereiden ons nu voor op Sportakkoord II. Daar hopen we in het voorjaar meer over te communiceren. Ook dan zijn er weer budgetten aan te vragen.”

Speeltuinvereniging ’t Wilde Westen heeft een aanvraag gedaan voor het plaatsen van een duurzaam volleybalnet in hun speeltuin. Hiermee willen ze het volleybalspel promoten en de sociale cohesie inde buurt vergroten. Het net is geheel uit staal vervaardigd, wat de levensduur moet verlengen.Hiermee willen ze jong en oud stimuleren om te gaan volleyballen. Ze zijn van plan dit extra te promoten tijdens burendagen in de speeltuin. Er is een bijdrage van € 2.000,- toegekend om dit mede mogelijk te maken.Beweeg BSO SKO wil graag beweging stimuleren tijdens hun BSO-activiteiten. Daarvoor willen ze enerzijds hun pedagogisch medewerkers scholen in het geven van sport- en spelactiviteiten aan kinderen.Anderzijds willen ze materialen aanschaffen waarmee ze op meerdere BSO-locaties de activiteiten kunnen geven. Hiervoor krijgt de stichting een bijdrage van € 5.000,-.

In het Sportakkoord staan afspraken tussen lokale partijen om ambities voor sport en bewegen te realiseren. Hierbij was de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen voor begeleiding of geld.Sportakkoord I liep van 2020 tot en met 2022 en wordt nu geëvalueerd. Dat het doorgaat is al zeker,meldt Rudolf Huberts: “We zijn nu bezig met de voorbereidingen op Sportakkoord II, een concepthopen we eind maart te presenteren. Lokale organisaties en inwoners vragen we binnenkort om hierin mee te denken.Meer informatie over het sportakkoord en de eerder toegekende initiatieven vind je op www.goedbezigoldebroek.nl.

advertentie
advertentie
Afbeelding
'Je zoekt een manier om samen als gezin verder te gaan' 46 minuten geleden
Afbeelding
Talter Cultuurprijs voor regionale amateur kunstschilders 5 uur geleden
Afbeelding
'Eieren rapen in het kippenhok vond ze het mooist' 6 uur geleden
Afbeelding
WHC op jacht naar alle drie de Zilveren Schoenen gisteren
Afbeelding
Voetbalclinic bij 't Harde voor alle liefhebbers 30 jan, 11:17
Afbeelding
'Wie zijn verleden niet kent, heeft geen idee van het heden' 30 jan, 09:00
Afbeelding
Prima resultaten leden De Heuvelruiters uit Wezep 30 jan, 08:50