Afbeelding
Peter Vermeulen

Parkinson(isme) Ontmoeting in Elburg

23 maart 2024 om 12:16 Maatschappelijk

Parkinson(isme) Ontmoeting Elburg houdt dinsdag 2 april een ontmoeting waar twee hema’s aan de orde komen. Janny Paarhuis, Parkinsonverpleegkundige van iCare en Jenny van den Hoorn, ergotherapeut, vertellen over “Slaapproblemen en Energieverdeling”. Verminderde slaapkwaliteit door bijvoorbeeld rusteloze benen en of tremors kan leiden tot verminderde energieniveaus gedurende de dag.

De bijeenkomst wordt gehouden in het zalencentrum achter de Elimkerk in ‘t Harde en begint om 14.00 uur, inloop vanaf 14.30 uur. Om in de kosten tegemoet ter komen wordt de bezoekers verzocht om 2 euro per persoon te betalen. Hiervoor krijgt men gratis koffie en thee. Normaal gesproken duurt de bijeenkomst tot 16.00 uur.

Parkinson(isme) Wandelgroep Elburg (locatiewijziging)

De wandelgroep is op 1 maart van start gegaan met het voornemen om elke vrijdag om 10 uur met elkaar een wandeling te maken in de bossen rond ‘t Harde. “We hebben nu vier keer gelopen met telkens ongeveer 10 personen en het was elke keer heel erg geslaagd. Dat blijkt ook wel uit het feit dat dezelfde 10 personen die er de eerste keer bij waren, er bij de vierde keer ook bij waren. We zijn wel veranderd van startpunt, namelijk volgende vrijdag, de 29e maart, vanaf het parkeerterrein achter de Elimkerk in ‘t Harde. Heeft u Parkinson(isme), bent u begeleider of bent u anderszins betrokken bij dit onderwerp, dan bent u vrijdags (elke vrijdag) van harte welkom om mee te wandelen. Om 10.00 uur vertrekken we.”

Parkinson(isme) Naasten Elburg

“Aan de mantelzorgers van mensen met Parkinson(isme) of anderszins verzorgenden van mensen met die ziekte willen we ook de mogelijkheid bieden om ervaringen uit te wisselen.” Dat kan op dinsdag 23 april 2024 van 10.30 uur - 12.00 uur in Brasserie “Aan de Gracht”, Havenstrast 5 Elburg. Aanmelden kan vis 0525-681212 of mantelzorg@wiel.nl