Wethouder Bertus Jeensma (links) was ook aanwezig.
Wethouder Bertus Jeensma (links) was ook aanwezig.

Project fietsroutes definitief afgesloten met onthulling informatiebord

22 maart 2024 om 09:01 Algemeen

Waar in het kader van de vijf Hanzestories de fietsroutes tussen Elburg en Oldebroek en Harderwijk en Nunspeet al eerder in gebruik werden genomen, werd op het landgoed Schovenhorst in Putten het project definitief afgesloten met de onthulling van het informatiebord voor de fietsroute tussen Putten en Ermelo. 

Wijnand Kooijmans

Naast de drie fietsroutes is er een wandelroute, speciaal voor kinderen in Harderwijk en een wandelroute door de binnenstad van Hattem. Tijdens de afsluitende bijeenkomst werd de samenwerking tussen de zes gemeenten op de Noord-Veluwe en Hattem geprezen sinds deze op het gebied van toerisme en recreatie in 2018 tot stand is gekomen. Voor de toekomst staat onder meer nog een project over de geschiedenis van de Joden op de Veluwe op de wensenlijst. De nieuwe routes gaan uitgebreid gepromoot worden. Hiervoor wordt een influencer ingezet en You Tube. 

Overigens blijkt uit onderzoek dat de meeste bezoekers die onder meer de gemeenten Oldebroek en Elburg en bezoeken, uit de provincie Gelderland zelf afkomstig zijn. De bijeenkomst werd onder meer bijgewoond door wethouder Bertus Jeensma van de gemeente Elburg. 

Zie: veluwehanzestories.nl