Alwin en Ormando: De Veluwsche Barmannen.
Alwin en Ormando: De Veluwsche Barmannen. Rosa Bruinsma

De Veluwsche Barmannen lanceren De Grootvader

26 maart 2024 om 06:00 Zakelijk

Met onder meer een vleugje whiskey, Amaretto en een toefje nootmuskaat is ‘De Grootvader’ een stoere en kruidige cocktail die de smaak van de Veluwe weerspiegelt. Het is de trots van De Veluwsche Barmannen.

Hanneke Bloemendaal

Ze kennen elkaar al sinds hun jeugd, gingen naar dezelfde school en hebben beiden een voorliefde voor cocktails en mocktails (niet-alcoholische cocktails). Oldebroekers Alwin van der Knijf en Ormando van Boven vormen samen de Veluwsche Barmannen. Wat begon als hobby, werd in november 2023 officieel toen ze zich inschreven bij de Kamer van Koophandel. “We hebben een oude caravan omgebouwd tot sfeervolle cocktailbar”, vertelt Alwin. “Hielden feestjes in de tuin bij familie en bij vrienden. Dat sloeg enorm aan en de vraag nam toe.” Ormando: “We zijn heel erg aan het pionieren geweest: met koffie, smoothies en bier om te kijken wat we nou echt leuk vonden. Dat is dus het maken van cocktails en mocktails.” De zelfbedachte cocktail De Grootvader werd zo enthousiast onthaald door familie en vrienden, dat het duo is gaan onderzoeken of ze hem ook konden vermarkten. 

“We hebben de cocktail aan Arie Herkert van Topslijterij Herkert in Oldebroek laten proeven en hij was direct enthousiast. We zijn blij en tevens trots dat De Grootvader nu bij hem in de schappen staat.” Alwin vult aan: “We kunnen echt onze creativiteit kwijt in het bedenken van cocktails en mocktails waarbij we altijd gebruik maken van verse ingrediënten als bijvoorbeeld limoen, sinaasappel, munt.”


De Veluwsche Barmannen bieden diverse arrangementen voor feesten, bruiloften, verjaardagen, openingen, festivals en meer. Ook het gebruik van een Photobooth behoort tot de mogelijkheden. Ormando: “Het is een perfecte combinatie met het huren van de cockailbar. De Photobooth is een door ons zelf omgebouwde jaren ‘40 televisie. Je kan je gasten met de Photobooth direct een gave herinnering mee naar huis geven. Ook leuk is dat je ons van te voren een design kan opsturen dat dan op de foto komt.” Wie geen ruimte heeft voor de complete caravan kan kiezen voor een mobiele minibar, die ook binnen geplaatst kan worden.” Info: www.develuwschebarmannen.nl