Bezwaar Brigadegebouw 't Harde ongegrond

Bezwaar Brigadegebouw 't Harde ongegrond

  Zonder foto

ELBURG - Het college van burgemeester en wethouders van Elburg heeft het bezwaar dat de Nunspeetse Onroerend Goed Maatschappij BV (NOM) maakte tegen het afwijzen van een aangevraagde vergunning ongegrond verklaard. Het betrof de aanvraag voor het voormalige Brigadegebouw aan de Eperweg / Graaf Reinoldweg in ’t Harde, om het gebouw geschikt te maken voor de huisvesting van maximaal 42 arbeidsmigranten.

Volgens wethouder Lyda Sneevliet is het nu tijd voor een nieuwe start: “Wij willen er samen uitkomen: met de buurt, met de NOM en als gemeente. Daarom gaan we nu de mogelijkheid van een breed overleg onderzoeken.”

Het college van B en W ziet het gebouw om verschillende redenen als ongeschikt voor de aangevraagde huisvesting. Wethouder Lyda Sneevliet: “We hebben het over een gebouw uit de jaren 50 van de vorige eeuw. Bij een omzetting van een maatschappelijke-militaire functie naar een woonbestemming zijn er veel factoren om te wegen. De ruimtelijke bestemming van het gebied strookt niet met de aanvraag. Daarbij geldt dat de gemeenteraad het doelgroepenbeleid heeft vastgesteld. In dat verband kunnen we niets anders doen dan het bezwaar afwijzen.”

De afwijzing duurde langer dan was voorzien. De onafhankelijke bezwarencommissie heeft het bezwaar in juli 2020 vastgesteld. De reden van de late beslissing van het college betreft het juridische en complexe overleg met de aanvrager, onder meer over de te nemen maatregelen en wat nu wel en niet noodzakelijk was voor een dergelijke bestemmingswijziging.

“We hebben goed gekeken naar de aanvraag, naar het verweer en naar de mogelijkheden bij een gewijzigde aanvraag. En dan stuiten we toch op de bestemming van het gebied: maatschappelijke-militair terrein. Uiteindelijk komen we tot de conclusie dat het beter is om achter de eerste aanvraag een punt te zetten en opnieuw te beginnen,” aldus wethouder Lyda Sneevliet.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden