De kampioenen van KV Elburg bijeen.
De kampioenen van KV Elburg bijeen. (Foto: Geert de Haan)

KV Elburg maakt indruk op het veld

  Sport

Met twaalf overwinningen op rij hebben de korfballers van KV Elburg de veldcompetitie naar hun hand gezet. Afgelopen zaterdag werd de titel uitbundig gevierd na de 23-13 overwinning op Achilles uit Almelo. "Langs de zijlijn kan iedereen wel zeggen van jullie worden kampioen, maar je moet het nog wel doen'', zegt trainer Jan Westland.

Door Hans Assink

Elburg - Op het veld verloor KV Elburg maar één van de veertien wedstrijden in de derde klasse E. Op de tweede speeldag verloor Elburg in Leeuwarden van Pallas. "Dat was onze slechtste wedstrijd. Daarna hebben we de draad goed opgepakt en kwamen we bovenaan te staan'', zegt Westland.

De titel werd ruim twee weken geleden al binnen gehaald middels de overwinning bij Sparta in het Groningse Zevenhuizen. Die 15-18 zege, met vijf doelpunten van Jordi Immeker, was genoeg voor een onoverbrugbaar gat met Rood Wit, de nummer twee in de stand. Sparta speelde een 'stevige pot' en Elburg had veel mogelijkheden nodig om tot scoren te komen. "We hebben een vrij moeizame wedstrijd gespeeld zonder in gevaar te komen", zei Westland na afloop. Bij rust was het nog 9-9.

Hoe anders was het in de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Achilles Almelo. Het team van Westland won met liefst tien treffers verschil, 23-13. "In de eerste helft kon Achilles nog een beetje weerwerk bieden, maar in de tweede helft was het over'', zegt Westland.

In de zaal reikte Elburg in de tweede klasse C tot de vijfde plaats en handhaafde zich. "In de zaal hadden we wat hogere verwachtingen, maar kwamen we toch nog in een degradatiestrijd terecht. Dat was even aanpassen, maar uiteindelijk hebben we het goed gedaan'', zegt Westland. "Handhaving is gewoon goed.''

De titel op het veld zat er al enige tijd aan te komen. "Maar je moet het nog wel doen'', zegt Westland. "Je kunt makkelijk een wedstrijdje verliezen. Maar dat hebben we niet gedaan. Ik ben echt heel tevreden. Het liep mooi.''

De wedstrijd tegen Achilles was de laatste voor Simon de Haan en Hetty van den Berg. Zij namen afscheid van het eerste. "Ze hebben jaren in de selectie gespeeld'', zegt de trainer van Elburg. "Het zijn echt dragende spelers geweest. We gaan ze node missen. Simon maakte dit jaar op het veld en in de zaal 202 doelpunten. Zijn doelpunten gaan we echt missen. Deze twee spelers zijn echt van uitzonderlijke kwaliteit geweest. Maar we krijgen er weer nieuwe mensen bij. We gaan opnieuw bouwen.'' De Haan was in zijn laatste duel goed voor acht treffers. Ook Rosalie Siemerink nam afscheid.

Westland gaat straks zijn tweede jaar in als hoofdtrainer van KV Elburg. De twee ervaren krachten overhalen om er toch nog een jaartje aan vast te knopen, zit er niet in. "Op een gegeven is het over als speler. Hetty is 37. Ze is twintig jaar ouder dan sommige speelsters. Simon wordt 33. Het is zijn eigen keuze. Maar hij is nog wel beschikbaar voor noodgevallen.''

Meer berichten