Rackets kruisen bij toernooi

  Sport

De 33e editie van het jaarlijkse Kamphaltoernooi voor badminton wordt zaterdag 23 maart gehouden in de Kamphal. De organisatie ligt in handen van Amptmeijer Badminton '80. Er is dit jaar gekozen om zoveel mogelijk onderdelen in poule-verband te spelen zodat spelers er niet meteen in de eerste ronde al uitliggen, maar meer wedstrijden kunnen spelen. Hierdoor doen er meer spelers mee dan vorig jaar.

WEZEP - Voor dit toernooi hebben zich 109 personen opgegeven, op 23 maart moeten er 214 partijen worden afgewerkt. Het toernooi begint om 8.30 uur en eindigt rond de klok van 22.00 uur. 's Middags staan er veel kwart- en halve finales op de planning. Er wordt gespeeld in de categorieën twee, vijf en zeven. De spelmogelijkheden zijn 'mannen en vrouwen enkel', 'mannen en vrouwen dubbel' en 'gemengd dubbel'. Door het spelen in poules moeten er meer partijen worden gespeeld. In verband met de beschikbare tijd is categorie 9 daarom komen te vervallen dit jaar. In plaats van vier onderdelen, mogen spelers dit jaar nog maar aan maximaal drie onderdelen mee doen. De tweede categorie is voor spelers die tot eerste Divisie Bondscompetitie hebben gespeeld. Categorie vijf is voor spelers die tot vierde Divisie Bondscompetitie hebben gespeeld, hier valt ook de Mannenhoofdklasse Centrum onder. Categorie zeven is voor spelers die tot zesde Divisie Bondscompetitie hebben gespeeld, hier valt ook de eerste klasse Mannencompetitie Centrum onder.Er doen spelers uit de wijde omgeving mee. Ook doen zeventien spelers van Amptmeijer Badminton '80 zelf mee. Per onderdeel worden twee prijzen beschikbaar gesteld. Alleen in de DE2 en DD2 is er maar een prijs in verband met de enkele poule.

Het toernooi wordt gesponsord door supermarkt Plus Van de Hoven. De supermarktketen stelt deze dag fruit ter beschikking voor alle spelers. De finaleshuttles worden gesponsord door Bestratingsbedrijf G. van Gelder/Fijn B.V. uit Hattemerbroek.

De loting is donderdag 14 maart gebeurd, ten huize van de familie L. van de Werfhorst. De indeling van het toernooi is online te vinden. 

Meer berichten