Foto: wbfoto

DSV toont karakter en wint

  Sport

door DSV

Na een vooral knotsgekke slotfase is DSV met de drie punten teruggekeerd vanuit Windesheim. Tegenstander VSW stond uiteindelijk met negen man op het veld, zonder grensrechter en zonder punten.

WINDESHEIM / DOORNSPIJK - Lange tijd zag het er niet naar uit dat DSV de volle winst zou pakken. De ruststand was 1 – 0 in het voordeel van VSW, zij strafte in de 43e minuut een zwak moment in de DSV-verdediging genadeloos af. Toen er in de 47e minuut opnieuw zwak werd opgetreden in de achterste linie bij DSV en VSW de voorsprong verdubbelde, had menig DSV-supporter er een hard hoofd in. Achteraf werkte het in het voordeel van DSV dat VSW gedurende de tweede helft diverse malen vertraagde, omdat de scheidsrechter een lange blessuretijd aan de 45 minuten toevoegde.

Meteen na de 0 – 2 bracht trainer Etie Jansen Jan van Norel en Henrick Blaauw in de ploeg en werd er met de wind mee naarstig gezocht naar de aansluitingstreffer. Het voetbal bleef beneden peil, maar de werklust maakte veel goed. De 1 – 2 kwam van de voet van Jeffrey Schreurs, die een toegekende strafschop verzilverde. In de 85e minuut – toen VSW al met tien man speelde - kwam DSV op gelijke hoogte toen Martijn Lieferink uit een hoekschop raak kopte: 2 – 2.

Hierna volgde een erg lange blessuretijd, waarin DSV met een voortdurend alles-of-niets offensief uiteindelijk de trekker overhaalde: Jeffrey Schreurs kopte de 2 – 3 binnen. Protesten van VSW spelers en grensrechter over te lange blessuretijd baatten niet, een aantal minuten hierna klonk het eindsignaal.

Volgende wedstrijd
Op zaterdag 23 maart is het een thuiswedstrijd voor DSV. Zij spelen dan tegen tegen Hulshorst. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Meer berichten