OWIOS speelt uit tegen FC Horst

  Sport

OLDEBROEK – OWIOS gaat verder met de competitie met een uitwedstrijd naar FC Horst in Ermelo. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer Z. Pouls.

Beide ploegen hadden een moeilijke voorbereiding, maar wonnen vorige week hun eerste wedstrijd toen het er echt om ging. Beide ploegen speelden de afgelopen jaren vaak tegen elkaar. Vorig seizoen verloor OWIOS uit met 4-1, maar won thuis met 2-0. FC Horst eindigde vorig seizoen op een 9e plaats met 33 punten en OWIOS eindigde op 12e plaats met 31 punten. Via de na-competitie speelde OWIOS zich uiteindelijk veilig. FC Horst staat voor het 3e jaar onder leiding van Mark Bakker en OWIOS heeft in Wilfred Westerhuis een nieuwe trainer.

FC Horst had een moeilijke voorbereiding. Alle bekerwedstrijden werden verloren. FC Horst verloor in de beker van NSC, Veensche Boys en Hooglanderveen. Ook bij de oefenwedstrijden zaten er nog niet uitschieters bij. Maar bij de start van de competitie stond FC Horst er. Gedecideerd werd promovendus Elburger SC met 4-0 verslagen en kon FC Horst de eerste 3 punten bijschrijven.

De voorbereiding van OWIOS was bijna identiek aan die van FC Horst. Ook OWIOS verloor haar bekerwedstrijden van vv Heerde, KHC en SVI. Op het eigen Veluwecuptoernooi werd er verloren van DSV '61 en eindigde OWIOS op een 3e plaats. Maar ook OWIOS stond er toen de competitie begon. OWIOS trakteerde promovendus VRC op een 3-1 nederlaag en kon dus 3 punten bijschrijven.

OWIOS en FC Horst zijn altijd gewaagd aan elkaar en het zal dan ook weer een spannende wedstrijd worden. De winnaar zal de ongeslagen status voortzetten en zich voorlopig gaan nestelen bij de kop van de ranglijst.

Meer berichten