Leden Twirlvereniging Infinity
Leden Twirlvereniging Infinity (Foto: Ria Spaan)

Naseizoen begint met Medailleregen voor Twirlvereniging Infinity

  Sport

Elburg - Na een vakantieperiode waarin alle leden van Infinity stug doortrainden, was afgelopen weekend de eerste wedstrijd alweer van het naseizoen.

Tijdens de wedstrijd van de MBGF in Elburg was duidelijk te zien dat de leden van Infinity nog steeds in de goede flow zaten. Er werden voor de 32 optredens die Infinity liet zien vandaag maar liefst 25 medailles behaald door groot en klein en 12 NK plaatsingen bij de Twirlonderdelen van de 17 optredens. Bij de Solo’s en duo’s in het Artistiek Programma (Dance) was het vandaag erop of eronder om de plaatsingen voor de Kampioenschappen proberen binnen te krijgen. Een aantal leden hadden de plaatsing al binnen bij een vorige wedstrijd. Een mooie uitdaging voor iedereen. Infinity deed mee met 15 solo/duo optredens. Hier was eveneens goed te merken dat de leden van Infinity, laten we zeggen, aanwezig waren. 15 optredens van de Infinityleden mogen naar de Kampioenschappen. De Kampioenschappen van de MBGF wordt 3 november gehouden in het MFC in ’t Harde.

2 uitschieters in het bijzonder waren het Solo optreden van Richard Spaan die de zaal stil kreeg en het duo optreden van Corina Spaan en Richard Spaan wat zo mooi gelijkging. Beide optredens werden beloond met LOF van de Jury met een puntentotaal van Solo 92,2 en Duo 93. Wij gaan ons nu voor bereiden op de komende regionale wedstrijden en de Kampioenschappen van de MBGF.

In het bijzonder is te vermelden dat Richard Spaan die in de vakantieperiode naar het WK Twirl is geweest in Amerika, daar ook geweldige resultaten heeft neergezet en zelfs een finaleplaats met het Nationale Team van Nederland heeft bemachtigd en hiermee 6e van de wereld is geworden. Coach Ria Spaan heeft voor aanvang van het WK in Amerika Examen gedaan en is geslaagd voor de WBTF Certified Coach-Module One.

Ook deed er een lid van Infinity mee dit weekend in Schiedam met een NBTA wedstrijd. Cindy Boter kwam vorige week nog uit in de introductieklasse en kreeg meteen plaatsing naar de advanced klasse (de hoogste klasse). In Schiedam kwam ze uit in de advanced klasse en behaalde de plaatsingspunten voor het NK van de NBTA. Cindy heeft net als Richard meegedaan aan het WK Twirl in Amerika in het Nationale Team en met haar solo een Topprestatie neergezet.

Meer berichten