<p>Het zomerkamp biedt twee leuke dagen aan begin vakantie.</p>

Het zomerkamp biedt twee leuke dagen aan begin vakantie.

(Foto: Goed Bezig)

Zomerkamp: nog enkele plaatsen open

  Sport

Goed Bezig Oldebroek richt zich met haar activiteiten vooral op de jeugd in de gemeente Oldebroek. Het zomerkamp is daarvan een exponent. Afgestemd vooral op kinderen uit gezinnen die het moeilijk hebben en op jonge mantelzorgers. Voor hen worden maandag 19 en dinsdag 20 juli twee spannende dagen.

WEZEP – “We kunnen maximaal 30 kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar laten deelnemen. Er zijn nog enkele plekken vrij. Daarbij geldt: vol is vol.” 

Ingrid Bijker coördineert het programma waaraan alle buurtsportcoaches, het gehele team van Goed Bezig, deelneemt. “Net als de kinderen hebben we er veel zin in. Het programma staat in grote lijnen vast. Het is nu nog een kwestie van fijn slijpen. Kinderen kunnen zich individueel aanmelden via www.goedbezigoldebroek.nl. 

Kamplied en -vlag

We willen de finesses van deze tweedaagse niet verklappen. Wel globaal aangeven wat de kinderen te wachten staat. Maandag 19 juli verzamelen ze zich bij het Harlekijntje aan de Boterakkers 19. Ingrid: “Eerst kennismaken met elkaar, vertellen wat we allemaal gaan doen en vervolgens spelenderwijs de ochtend door. Sommige kinderen kennen onze gymmeesters van school; voor anderen zijn we nieuw. We draaien een carrousel met creatieve dingetjes, maken een kamplied en een kampvlag. Iemand binnen ons team is heel muzikaal. Er worden mega grote bellen geblazen met speciale apparatuur. Na de gezamenlijke lunch fietsen we naar de Talter om het programma daar voort te zetten. In de hal allerlei spelletjes. Terug naar de Boterakkers waar we om ongeveer vijf uur de dag afsluiten.

‘’De kinderen slapen thuis. De andere morgen pakken we de draad weer op bij het Harlekijntje. We fietsen dan naar het sportcomplex van WHC. Daar staan verschillende activiteiten op het gebied van sport en cultuur op het programma. Stoepranden, een atletiek vijfkamp en kickboksen om maar wat te noemen. 

‘’Spannend is het maken van een 3D-schilderij onder leiding van Teunie Bastiaan. Dat wordt me er eentje hoor: 4 x 5 meter. Na de picknick dompelen we ons onder in het zwembad met aan het eind van de dag een barbecue. We zijn ons de verantwoordelijkheid voor een groep van 30 kinderen bewust. Samen met begeleiders proberen we het optimaal te laten verlopen.” 

8 tot 12 jaar

Centrum voor Jeugd en Gezin plus andere intermediairs zorgden voor de uitnodigingen aan de groep waarvoor de tweedaagse primair is bestemd. Zoals gezegd zijn er nog enkele plekken beschikbaar voor de rest van de kinderen van 8 tot en met 12 jaar in de gemeente Oldebroek. Los van het Zomerkamp kregen kinderen in de doelgroep een Doeboek om mee te knutselen en te ver(f)knoeien. Aandacht voor bloemen drogen, lijnen trekken in beweging, schat zoeken, waterverven, bootje varen, boekjesvoetballen, tips voor verzamelen en ice bucket challenge staan erin beschreven.

55-plussers

De equipe van Goed Bezig ziet reikhalzend uit naar een seizoen waarin fysiek weer veel meer mogelijk is. De pijlen zijn niet alleen gericht op de jeugd. Ingrid: “In september komen de 55-plussers aan bod. Die kunnen via eenvoudige testen meten hoe ze er conditioneel voorstaan. Ze krijgen adviezen hoe verder aan hun lichamelijk welzijn te werken, waar ze daarvoor terecht kunnen. Er komt bij die gelegenheid een boekje uit met alle adressen van verenigingen en instanties die zich toeleggen op beweging. Informatie over hoe, wat waar en wanneer. 

Sportweek

Ook springt Goed Bezig in op de Nationale Sportweek in september. Dan komt een krant uit met allerlei leuke interviews, wetenswaardigheden over peuter- en kleutergym enzovoort.

Ook kunnen inwoners van Oldebroek groepsgewijs deelnemen aan een zogenaamde Olympische Tocht. Groepsgewijs kan men zich verplichten om 250 kilometer af te leggen te voet of op de fiets. We leggen dat later nog uit. Het wordt een manifestatie die uitdraagt dat deelnemen belangrijker is dan winnen.”

Het is slechts een greep uit een waaier aan bezigheden waarover gaandeweg meer informatie naar buiten komt. Maar eerst is de focus dus gericht op het zomerkamp. Dat worden twee spannende dagen aan het begin van de vakantie.

Dick van der Veen

Leuke spelen met scheut cultuur en een barbecue

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden