<p>Dennie Mulder: organisator van bovenste plank met een blauw-en-wit hart.</p>

Dennie Mulder: organisator van bovenste plank met een blauw-en-wit hart.

(Foto: Dick van der Veen)

Selectie WHC in actie voor zieke moeder

  Sport

De selectie van WHC zet de schouders onder een hartverwarmende bliksemactie. Ze heeft zich tot taak gesteld om binnen één maand 10.000 loten te verkopen waarvan de opbrengst bestemd is voor Bertina van Oene (45). Ze is de moeder van Stef, die goed ligt binnen de selectie. De groep vormt sowieso één grote vriendenclub.

WEZEP - We worden bijgepraat door Dennie Mulder. Zoon van een verdienstelijk speler en sinds zijn zestiende aan de club verbonden. De accountmanager van uitzendorganisatie Accent was onder meer elftalleider, zorgde voor het materiaal, is steun en toeverlaat voor de technische commissie en de groep die zorgt dat er voldoende sponsors binnenkomen. Bovenal is hij er één met een blauw-en-wit hart, die de club van binnenuit kent. Hij noemt de actie van de selectie kenmerkend voor het WHC van dit moment. “De ziekte van Bertina grijpt iedereen aan. Een moedige vrouw die leidt aan LPHG, een bijzondere aandoening van de nieren die ondraaglijke pijnen in de zenuwbanen oplevert. Ze onderging een negen uur durende autoniertransplantatie, die slechts kortstondig verbetering kon brengen. Een GoFundMe-actie voor haar leverde een streefbedrag van 30.000 euro op. Geld dat nodig is om na de zomer opnieuw een loodzware operatie te kunnen ondergaan. Met het geld dat de selectie via de verloting bijeen hoopt te brengen kan aanvullend onderzoek worden gedaan. De spelers gaan er voor om die loten in korte tijd weg te zetten. Diverse sponsoren werken er aan mee. De uitslag van de verloting wordt op 28ste of 31ste juli bekend. Het grootste deel van de opbrengst is bestemd voor Bertina; met een klein deel ervan kunnen we een trainingskamp organiseren.”

Dennie kreeg ook bij de KNVB de handen op elkaar voor een zwaar bezet toernooi in coronatijd. “We hadden het in geen tijd rond, samen met Genemuiden. We waren er de eerste mee in Nederland die dit op touw zetten. Alle grote clubs uit de regio deden mee, van Sparta Nijkerk tot Urk, Staphorst en Flevo Boys om maar eens wat te noemen. De voorzitters vonden elkaar online, we hadden in een handomdraai de businessclubs voor het plan gewonnen, bussen geregeld en al het andere wat er aan te pas komt. Zo spijtig dat het virus ons de weg versperde.”

Maar je hebt toch een volwaardig alternatief?

“Ja, dat is ons nederlaagtoernooi waarmee we na een paar weken vakantie ons tweede deel van de oefencampagne inleiden. SDC Putten op 14 augustus (aanvang 14.30 uur), CSV Apeldoorn op 21 augustus (aanvang 14.30 uur), voetbalvereniging Nunspeet op zaterdag 28 augustus (aanvang 14.30 uur) en Columbia Apeldoorn op dinsdag 31 augustus aanvang 14.30 uur mogen proberen om WHC op Mulderssingel een nederlaag toe te brengen. Slaagt geen van de clubs er in dan is dus WHC de winnaar. Alle deelnemers ontvangen mooie prijzen. Het geeft onze supporters een goede gelegenheid om het vernieuwde WHC een aantal keren thuis aan het werk te kunnen zien. Tussen de bedrijven door spelen we dinsdag 17 augustus een oefenduel (aanvang 20.00 uur) tegen zondagclub WSV Apeldoorn. Eén van de vele verenigingen waar trainer Richard Karrebelt successen mee beleefde.”

Is hij de man die WHC weer blos op de wangen moet bezorgen?

“Daar heb ik alle vertrouwen in. Hij bewees bij al die clubs jong talent in te kunnen passen en een goede mix met routiniers te kunnen bewerkstelligen. We hebben met de komst van drie jeugdspelers die jarenlang speelden voor FC Twente, Go Ahead Eagles en PEC Zwolle grote talenten binnen gehengeld. Sylvain Verhuizen, Dennis Akar (zoon van de kersverse trainer Bulent Akar van OWIOS) en Dinand Burgmeijer kunnen nog meespelen onder de negentien, maar acteren nu al bij de selectie. Ze hebben bij ons het plezier in het spelletje terug gekregen. De broers Joost en Sander Krijns, met een verleden bij Excelsior 31 en Scherpenzeel zijn overgekomen, net als Jari Mooij van Alcides.”

WHC komt weer uit in de noordelijke eerste klas?“

We hebben de KNVB gevraagd of we alsnog naar oost konden worden overgeheveld. Met begrip voor onze wens kan daar geen gehoor aan worden gegeven. Men zegt al te gemakkelijk dat de weg naar de hoofdklasse het simpelst via noord kan worden gemaakt. De mensen vergissen zich. Het zijn stuk voor stuk clubs die zoals je dat noemt er bovenop zitten met veel inzet. Persoonlijk vind ik dat we er het materiaal voor hebben om een periodetitel te pakken, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan.”

(Tekst: Dick van der Veen)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden