Slagerij van de Weg opnieuw Stersponsor VSCO'61


<p>Sponsorcommissievoorzitter Sjoerd Kwakkel (l) en slager Gerard van de Weg</p>

Sponsorcommissievoorzitter Sjoerd Kwakkel (l) en slager Gerard van de Weg

(Foto: Dries van Dijk)

Slagerij van de Weg opnieuw Stersponsor VSCO'61

  Sport

OOSTERWOLDE - Slagerij van de Weg, met vestigingen in Oosterwolde, Doornspijk, Elburg, ’t Harde en Oldebroek, heef haar Stersponsorovereenkomst met VSCO’61 opnieuw met drie jaar verlengd. Op sportpark De Heughte werd dit officieel bekrachtigd door de ondertekening van het vernieuwde stersponsorcontract door Gerard van de Weg namens de slagerij en sponsorcommissievoorzitter Sjoerd Kwakkel namens VSCO’61. 

Een primeur was er voor de club toen het nieuwe, moderne logo en de verdere huisstijl van Slagerij van de Weg werd onthuld. Ook werd stil gestaan bij de vele gouden prijzen die het ambachtelijke slagersbedrijf de afgelopen maanden in de wacht sleepte voor hun traditionele en ambachtelijke vleesproducten. Als felicitatie daarvoor, alsmede uit dank en waardering voor de continuering van het Stersponsorschap werd Slagerij van de Weg voor al hun vijf vestigingen een passend bloemstuk aangeboden.

Opa van de Weg had in 1928 een winkel die gerund werd door oma. De taak van de slager was het bezoeken van de klanten om de bestellingen ‘op te heur’n’. Het bestelde werd later dan bezorgd. Het slachten aan huis was toentertijd de normaalste zaak van de wereld. Daarbij werd de slager vaak bijgestaan door de boer en boerin.

In 1945 werd de slagerij overgenomen door Henk (Hempe) van de Weg Sr., die acht jaar later in Oosterwolde een nieuwe slagerij met worstmakerij en slachtplaats liet bouwen. Begin 1970 is de slagerij overgenomen door zoon Henk van de Weg Jr. In 1982 volgde de aankoop van de slagerij in Doornspijk (in 2016 inpandig bij Spar van Putten) en in 1998 de zaak van oom Gerrit van de Weg in Elburg. Vanaf die tijd is het slagersleven in een stroomversnelling gekomen. In 2011 kwam er een vestiging in hartje Oldebroek, gevolgd door een vestiging in het nieuwe winkelcentrum van ’t Harde in 2014. Hiermee is het familiebedrijf met passie voor kwaliteit een ambachtelijke slagerij die niet meer weg te denken is uit het straatbeeld in de regio.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden