Celia Visch aan het starthek
Celia Visch aan het starthek (Foto: MV)

Doornspijkse Celia Visch 4e Nederlands Kampioenschap BMX

  Sport

ZEIST/DOORNSPIJK - Zondag 11 oktober werd op Papendal onder strikte maatregelen het Nederlands Kampioenschap BMX door de KNWU georganiseerd. 

In afgeslankte vorm, want door de aanscherpende maatregelen COVID-19 werden alleen de rijders in klasse Elite m/v, Junioren m/v en Nieuwelingen m/v uitgenodigd voor deelname aan dit Nederlands Kampioenschap.

Celia is 14 jaar en is eerste jaars Nieuweling in de klasse Girls 15/16 jaar en mocht dus wél van start gaan. De eerste KNWU wedstrijd van het seizoen en gelijk aan de start voor het Nederlands Kampioenschap BMX!

Celia moest 3 manches rijden alvorens door te kunnen naar de Finale. Zij moet dan gemiddeld eindigen bij beste eerste 8 rijders. De eerste manche was nog een beetje onwennig, maar met een 4e plek prima resultaat. De tweede manche was zeer overtuigend en ze werd 1e.  De laatste en 3e manche reed ze weer net zo sterk en finishte ze als derde. Waardoor ze zich als vierde had geplaatst voor de finale.

In de finale start je met 8 tegenstanders allemaal om de felbegeerde Nederlands Kampioenstitel. Celia startte heel goed en lag zelfs bijna nog op koers voor het derde podium. Dat lukte helaas niet maar ze finishte wel netjes als 4e! Ze werd daarmee 4e van Nederland in Klasse Girls 15/16 op het Nederlands Kampioenschap BMX.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden