Stevig verlies eerste team Amptmeijer Badminton ’80

  Sport

WEZEP - Afgelopen weekeinde zijn de eerste wedstrijden van de competitie gespeeld bij Amptmeijer Badminton ’80. Dit leverde nogal wisselvallige resultaten op.

WEZEP - Afgelopen weekeinde zijn de eerste wedstrijden van de competitie gespeeld bij Amptmeijer Badminton ’80. Dit leverde nogal wisselvallige resultaten op.

Het eerste team Amptmeijer is gepromoveerd naar de vierde divisie. Het team speelt voor het eerst in de historie van de vereniging op dit niveau. Het is dus nog even aftasten wat de mogelijkheden zijn. Het team is vastberaden om er een goed seizoen van te gaan maken. En alhoewel de einduitslag het niet zegt (7-1 verlies), zat het team er toch vaak dichtbij.

Het eerste team trad zaterdag 12 september aan tegen GO! BC uit Groningen voor de uitwedstrijd. De herendubbel van Rémon van de Werfhorst en Cornel van Dorp ging de eerste set nog niet goed van start. Ze stonden meer te verdedigen dan zelf aan te vallen. In de tweede set kregen ze iets meer kansen, maar net te weinig om er een derde set uit te slepen. Vera van Dijk en Joanne Cornet daarentegen speelden na een verloren eerste set een prima tweede set, hun niveau konden ze ook in de derde set vasthouden waardoor het eerste punt van het seizoen een feit was.

Door naar de singles. Van de Werfhorst speelde een mooie driesetter waarbij het hem helaas net niet lukte om de partij te winnen, de derde set werd verloren met 21-19. Van Dijk en Van Dorp verloren beide in twee sets, beide spelers hadden er een game van 22-20 tussen zitten, doelstelling voor de return: minimaal drie sets of gewoon winnen in twee sets. Cornet en haar tegenstandster waren ook zeer aan elkaar gewaagd, alleen werd deze partij ook in drie sets verloren.

De mix van Van Dijk en Van de Werfhorst werd in twee sets verloren. Cornet en Van Dorp slaagden erin een derde set af te dwingen maar deze werd ook weer verloren met 21-19.

Het tweede team TTL Wezep heeft met 0-8 verloren van GO! BC. Het Herenteam Kamphuis heeft met 2-6 van Harderwijk gewonnen. De jeugdteams zijn nog niet van start gegaan.

Komend weekend speelt het tweede team thuis. Die wedstrijd begint zaterdag 19 september om 13:00 uur. De tribune is open voor bezoek om het team aan te moedigen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden