Opnieuw net geen punten voor KV Elburg

  Sport

ELBURG - Zaterdagmiddag speelde Elburg 1 op het Burgemeester Bode Sportpark de derby tegen Rood-Wit uit Wezep. De Elburgers hebben het de laatste jaren niet gemakkelijk tegen de Wezepers en dat was in deze wedstrijd niet anders. Elburg verloor na een spannende slotfase met 16-17 en stond opnieuw met lege handen.

Trainer/coach Jackie de Vries was ondanks het verlies niet ontevreden over de wedstrijd. “We speelden een stuk beter dan vorige week en hadden op basis van de hele wedstrijd een punt verdiend.''

De trainer/coach van Rood-Wit was na afloop van de wedstrijd blij met de twee punten maar was, met name in de slotfase van de wedstrijd, niet zeker van de winst. “De wedstrijd had geen vijf minuten langer moeten duren, want dan hadden we het mogelijk niet gered”.

De reacties van de beide coaches gaven wel aan hoe beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn. De eerste tien minuten had Elburg het beste van het spel. Via 3-1 en 4-2 kwam er een kleine voorsprong voor de Elburgers op het scorebord te staan. Rood-Wit schakelde echter een tandje bij en nam het initiatief over. Via 5-5 bouwde Rood-Wit op haar beurt aan een kleine voorsprong. Bij rust was het 8-10 in het voordeel van Rood-Wit.

Na rust bouwde Rood-Wit de voorsprong verder uit. Rood-Wit had een sterkte rebound en was in de afwerking scherper. Op 12-16 stevende Elburg op een flinke nederlaag af maar enkele wissels hielpen het tij te keren. Met name de rebound werd veel beter en dat betekende langere aanvallen voor de Elburgers. Langzamerhand werd de achterstand ingelopen en in de spannende slotfase kwam Elburg terug tot 16-17. De gelijkmaker zat er niet meer in zodat Elburg geen punten aan dit duel overhield.

De doelpunten kwamen van: Jordi Immeker (5); Corné Prins (4); Emily van der Linde (4); Emma Veldkamp (2); Danique uit de Fles (1).        

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden