OWIOS in bekerstrijd tegen DOS Kampen

  Sport

OLDEBROEK – OWIOS speelt zaterdag 12 september haar derde en laatste bekerwedstrijd in de poule tegen DOS Kampen. De wedstrijd wordt gespeeld in Kampen vanaf 15.00 uur. De wedstrijd staat onder leiding van J. van Dijk.

De pot tegen eersteklasser DOS Kampen is de laatste wedstrijd voordat de competitie weer losbarst. DOS Kampen staat fier aan de leiding met zes punten uit twee wedstrijden. OWIOS staat gedeeld tweede met Be Quick ’28. De laatste keren dat OWIOS en DOS Kampen elkaar troffen was ook in de beker in de seizoenen 2016-2017 en 2017-2018. Beide keren verloor OWIOS nipt met respectievelijk 1-0 en 3-2. Beide keren was dat ook in Kampen.

DOS Kampen heeft beide wedstrijden in de poule ruim gewonnen. DOS Kampen mocht echter eerst meedoen aan de eerste ronde van de grote KNVB-beker. Na verlenging en strafschoppen werd EVV uit Echt verslagen en plaatste zich voor de volgende ronde. In de regionale beker werd eerst Be Quick ’28 met 3-0 verslagen en vorige week was DOS Kampen duidelijk een maatje te groot voor SV Epe: 5-1.

OWIOS staat exact gelijk met Be Quick ’28 met drie punten uit twee wedstrijden en met exact hetzelfde doelsaldo. OWIOS won de eerste wedstrijd van Epe met 2-1 door doelpunten van Bennie Veldhoen en Cornell Balk. Afgelopen zaterdag verloor OWIOS van Be Quick ’28 door een 3-1 nederlaag. OWIOS kon in de eerste helft niet de vrije man vinden op het middenveld en een verkeerde terugspeelbal zette Be Quick ’28 op pole position. In de tweede helft had OWIOS beter grip op het spel, maar ondanks het overwicht scoorde OWIOS slechts één keer.

DOS Kampen is zo goed als zeker geplaatst voor de volgende ronde. Om zich te plaatsen voor de volgende ronde is OWIOS altijd afhankelijk van het resultaat tussen Epe en Be Quick ’28. De grootste kans om door te gaan in de beker is natuurlijk door zelf de punten te pakken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden