<p>Leden van CU Elburg bekeken op de fiets de verkeersveiligheid voor schoolkinderen en hun ouders in de gemeente..</p>

Leden van CU Elburg bekeken op de fiets de verkeersveiligheid voor schoolkinderen en hun ouders in de gemeente..

(Foto: ChristenUnie Elburg)

CU Elburg: 'Rond elke school maximum 30 km'

  Politiek

ELBURG - Binnenkort gaat de Gemeente Elburg in gesprek met scholen en de schoolverkeersraad om verkeersknelpunten in kaart te brengen en behoeften te peilen. Samen dragen zij bij aan een verkeersveilige schoolomgeving. Ouders kunnen bovendien een bijdrage leveren aan een veilige schoolomgeving door kinderen zo weinig mogelijk te brengen met de auto. Maar ook de gemeente heeft een taak.

ChristenUnie-raadslid Eelke Kingma is blij dat de Gemeente Elburg zich steeds weer inzet voor een verkeersveilige schoolomgeving. ''De gemeente, scholen, de buurt, ouders en kinderen moeten hierover met elkaar in gesprek blijven en naar verbetering zoeken. Wat mij opviel is dat de Munnikenweg op `t Harde een 50 kilometerweg is terwijl veel kinderen zelf deze weg over moeten steken. Je zou hier een zebrapad verwachten en een bijstelling van de maximumsnelheid ter hoogte van basisschool De Parel.

''Rondom elke school zou een maximum van 30 kilometer per uur de norm moeten worden. De uitkomsten van de gesprekken met de gemeente, scholen en de schoolverkeersraad over de verkeersveiligheid rondom scholen zie ik met belangstelling tegemoet”.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden