Tanja Haseloop-Amsing en Nanne Schoonhoven, voorzitter van Stichting Hart van Oosterwolde, bij de te winnen hoofdprijs: een vakantiehuis.
Tanja Haseloop-Amsing en Nanne Schoonhoven, voorzitter van Stichting Hart van Oosterwolde, bij de te winnen hoofdprijs: een vakantiehuis. (Foto: Stichting Hart van Oosterwolde)

Grote loterij voor Hart van Oosterwolde

  Nieuwsflits

Loten kopen voor deze superloterij
via internet

door de redactie

In de straten van Oosterwolde dook de laatste weken een mega kanarie op. Velen vroegen zich af waarom. Deze krant kon melden dat burgemeester Tanja Haseloop-Amsing het mysterie zou oplossen. Nou, dat heeft zij gedaan. De burgemeester heeft het startsein gegeven voor een grote loterij, met als prijzen onder meer een vakantiehuis en een auto. De opbrengst van de loterij, een breed gedragen initiatief, gaat naar het project 'Hart van Oosterwolde'.

OOSTERWOLDE - Hart van Oosterwolde is een ambitieus plan voor een multifunctionele accommodatie waarin vele maatschappelijke, lokale functies een goede huisvesting krijgen en een dorpshuis, een sportzaal en een ontmoetingsruimte. Het is een gezamenlijk initiatief van dorpshuis De Heerdt, VSCO'61, Stichting Dorpsbelang en Stichting Sportvoorzieningen Oosterwolde.

Grote gele kanarie

Omdat een burgemeester van alles op de hoogte is in haar gemeente was ook de reden van het regelmatig opduiken van de grote gele kanarie bij haar bekend. Eind vorige maand maakte zij op camping De Wyckel in Oldebroek het mysterie uit de doeken. Daar kon ze aanwezige pers en andere belangstellenden uit de doeken doen wat er gaan was.

Twee miljoen

In Oosterwolde is er een project begonnen om een nieuw hart te bouwen in het dorpscentrum, waarbij het dorpshuis en de sportzaal op de huidige plaats worden afgebroken en nieuw gebouwd wordt op het sportpark De Heughte van de plaatselijke voetbalvereniging VSCO ’61.

200.000 euro

De gemeenteraad heeft daar in juli vorig jaar ruim twee miljoen euro beschikbaar voor gesteld. Daarnaast is er nog financiële steun van de Provincie Gelderland en diverse instanties. De plaatselijke bevolking moet zelf 200.000 euro bijdragen in het project. Een commissie heeft zich daarover gebogen en besloten om een superloterij te houden. De opbrengst is voor een deel bestemd voor de realisatie van het project en voor een groot deel voor ondersteuning van maatschappelijke functies in Oosterwolde.

Elektrische Opel Corsa

De grote gele kanarie heeft te maken met voetbalvereniging VSCO, want daar wordt het project gerealiseerd. Het grote hart heeft te maken met de naam van het project: 'Hart van Oosterwolde'. De huissleutel heeft te maken met het vakantiehuis, de hoofdprijs van de superloterij. Deze staat op vakantiepark De Wyckel in Oldebroek. En de autosleutels hebben te maken met de tweede prijs: een volledig elektrische Opel Corsa.

Daarnaast zijn er nog 31 andere prijzen te winnen, zoals een sloep, een keuken, een veranda, elektrische fietsen en scooters, vakanties, etc. De loterij gaat volledig via Internet en social media. Informatie en de mogelijkheid om loten te kopen kan via: www.wineenhuisvoorhethart.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden