Nieuwe bestuursvoorzitter Gerrit Wijnne: ''Ook de huisvesting van het museum spreekt mij zeer aan.''
Nieuwe bestuursvoorzitter Gerrit Wijnne: ''Ook de huisvesting van het museum spreekt mij zeer aan.'' ((Foto: Orgelmuseum))

Orgelmuseum benoemt nieuwe bestuursvoorzitter

  Nieuwsflits

Gerrit Wijnne is de nieuwe bestuursvoorzitter van het Nationaal Orgelmuseum in Elburg. Wijnne is voor een termijn van vier jaar benoemd.

ELBURG - In de afgelopen jaren was Jan Verbree (1940) voorzitter van het museumbestuur. Onder zijn leiding wist het museum een steeds professionelere uitstraling te krijgen. Verbree maakte zich onder meer hard voor een onderzoek naar een warmtenet in de binnenstad van Elburg, samen met drie andere partijen. Anderhalf jaar geleden werd het museum toegelaten tot het Museumregister en mocht het de Museumkaart gaan voeren. Er werd onder Verbree’s voorzitterschap een communicatie-medewerker aangetrokken, die voor anderhalve dag per week voor het museum aan de slag ging en kortgeleden tot directeur werd benoemd.

In verband met gezondheidsproblemen moest Verbree een aantal weken geleden zijn functie met onmiddellijke ingang neerleggen,

Wethouder

Als opvolger van Verbree heeft het bestuur nu Gerrit Wijnne (1951) uit Elburg te benoemd. Tien jaar zat Wijnne als wethouder in het gemeentebestuur van de stad, waarna hij nog eens ruim vijf jaar als wethouder in Enkhuizen diende. Voordat Wijnne als wethouder aan de slag ging, werkte hij jarenlang in het bedrijfsleven. Wijnne: ''Ik vind het een eer om als geboren Elburger voorzitter van het Orgelmuseum te mogen zijn. Ook de huisvesting van het museum spreekt mij zeer aan.''

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden