Foto: Hans van Oosterhoudt

Inbrekers betrapt in woonzorgcentrum Mariposa

  Nieuwsflits

't HARDE - Zorgmedewerkers van WZU Veluwe werden in de nacht van woensdag 22 op donderdag 23 juli opgeschrikt door het beveiligingssysteem van de locatie. Vervolgens hebben de medewerkers die nachtdienst hadden, er twee personen vandoor zien gaan. De medewerkers hebben direct de politie gewaarschuwd.

Hetty Bartels, locatiemanager Mariposa: “De verdachten zijn op de vlucht geslagen en hebben, zover we kunnen zien, geen buit meegenomen. De politie is direct een onderzoek gestart en trof braaksporen aan.

''De beveiliging en de afsluiting van het pand wordt nu volledig nagelopen en waar nodig weer opnieuw geïnstalleerd en aangescherpt zodat alles weer naar behoren werkt. Natuurlijk schrikken onze medewerkers en cliënten hier ook van. En dat terwijl we de afgelopen maanden vanwege de coronacrisis allemaal zo druk geweest zijn. Het is natuurlijk erg vervelend zo’n situatie. Maar goed, we zijn ontzettend blij met zo’n beveiligingssysteem dat ervoor zorgt dat onze medewerkers en cliënten zich veilig voelen. We gaan ervan uit dat de verdachten geschrokken zijn van het alarmsysteem en dat het bij deze poging blijft.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden