De kinderen maakten kennis met lokale sport- en cultuuraanbieders tijdens het Goed Bezig zomerkamp.
De kinderen maakten kennis met lokale sport- en cultuuraanbieders tijdens het Goed Bezig zomerkamp. (Foto: Goed Bezig Oldebroek)

Kinderen genieten van tweedaags zomerkamp

  Nieuwsflits

WEZEP - Tijdens het Goed Bezig zomerkamp deden 30 kinderen mee aan twee dagen vol activiteiten. Het kamp richtte zich op kinderen die door omstandigheden niet op vakantie gingen of een extraatje konden gebruiken. “De kinderen hebben volop genoten van de spellen en activiteiten. Iedereen ging weer met een lach de deur uit”, aldus Laura Daanen namens het organiserende Goed Bezig Oldebroek.

Goed Bezig Oldebroek richt zich op een gezonde en actieve leefstijl voor de inwoners van Oldebroek. Daarnaast organiseren ze ook vakantieactiviteiten waarvan dit kamp jaarlijks wel het hoogtepunt is. “Zowel voor de deelnemers als collega’s zijn het twee dagen om naar uit te kijken. Zo intensief optrekken met een groep kinderen is erg mooi”, vervolgt Laura.
In eerste instantie zijn de bij de gemeente bekende minimagezinnen aangeschreven. Daarna zijn ook jonge mantelzorgers uitgenodigd. Op een paar openstaande plekken kon uiteindelijk nog vrij ingeschreven worden. Laura: “Deze kinderen gaan vaak niet op vakantie, of er zijn thuis andere zorgen. Deze dagen kunnen ze onbezorgd genieten van leuke activiteiten. Dat geeft ze een mooie start van de vakantie.”

In verband met het coronavirus was het programma hier en daar wat aangepast. Na een ochtend met kennismakingsspelen waren er ’s middags waterspelen bij zwembad de Veldkamp. Een mattenrace en de buikschuifbaan zorgden voor het nodige vermaak. Tijdens dag twee waren er in de ochtend workshops bootcamp, kickboksen en tape art op het sportpark van WHC. In de middag was er een expeditie Robinson georganiseerd in het Wezeper bos.“We proberen elk jaar wat andere activiteiten te doen. Door het coronavirus waren we niet overal welkom met een grote groep en moesten we iets inventiever zijn. Ik ben blij dat we weer konden rekenen op de steun van een heel aantal lokale ondernemers”, aldus Laura Daanen.

Het kamp werd afgesloten met een barbecue waarna de zichtbaar vermoeide, maar blije kinderen naar huis gingen. “Ik vond het zwemmen super leuk”, aldus een enthousiaste deelnemer. Een andere had een andere beleving: “Ik vond het erg gezellig met de meesters en juffen”.

De activiteiten werden mogelijk gemaakt door de gemeente Oldebroek en met ondersteuning van zwembad de Veldkamp, Plus van den Hoven, voetbalvereniging WHC, Bootcamp Oldebroek, Kickboks Wezep, Teunie Bastiaan en slagerij van Guilik. Door hun bijdrage hebben dertig kinderen een onvergetelijk begin van de vakantie gehad.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden