Wethouder Liesbeth Vos - van de Weg, wethouder Bob Bergkamp, burgemeester Tanja Haseloop – Amsing en wethouder Ben Engberts (v.l.n.r.). (Foto: Gemeente Oldebroek)
Wethouder Liesbeth Vos - van de Weg, wethouder Bob Bergkamp, burgemeester Tanja Haseloop – Amsing en wethouder Ben Engberts (v.l.n.r.). (Foto: Gemeente Oldebroek) (Foto: )

College fietst nieuwe Zuiderzeefietsroute

  Nieuwsflits

OLDEBROEK - De burgemeester en de wethouders van de gemeente Oldebroek hebben samen een deel van de Zuiderzeefietsroute afgelegd. Deze vernieuwde 440 kilometer lange fietsroute maakt een rondje om het IJsselmeer. Het college volgde een deel van de route in eigen gemeente en nam ook een kijkje bij een aantal recreatieve locaties en ontwikkelingen in het noordelijke deel van de gemeente.

Voor deze nieuwe route zijn verschillende fietspaden omgevormd en verbeterd, ook de bewegwijzering is vernieuwd. De gehele route is in twee richtingen voorzien van bordjes ‘LF Zuiderzeeroute’. Het is mogelijk om overal op het rondje te starten en te finishen. Tijdens de route ontdekken fietsers de diepe sporen die de Zuiderzee heeft achtergelaten in het landschap. De route gaat in Oldebroek over de dijken en door ingepolderd land met veel weidevogels. Meer informatie:

www.lfzuiderzeeroute.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden