De leden van de jeugdraad. (Foto: Gemeente Elburg)
De leden van de jeugdraad. (Foto: Gemeente Elburg) (Foto: )

Natuurspeelplaats eerste voorstel Jeugdraad Elburg

  Nieuwsflits

ELBURG - De Elburger Jeugdraad presenteert op maandag 6 juli het eerste Jeugdraadsvoorstel. De kinderen hebben gekozen voor het bestuurlijke onderwerp 'spelen in de natuur met avontuur voor grotere kinderen' en ziet graag dat de wat oudere kinderen kunnen spelen in een natuurspeeltuin. De Jeugdraad is op onderzoek gegaan en heeft in Kampen de natuurspeelplaats bekeken. Na dat bezoek is de Jeugdraad door ambtelijke specialisten voorgelicht over alles wat bij zo'n natuurspeeltuin komt kijken.

Door de coronacrisis heeft het werk van de Jeugdraad een tijdje stil gelegen. Toch is het gelukt om een voorstel te maken voor 'natuurlijk spelen' in de gemeente Elburg. Het raadsvoorstel gaan de leden van de Jeugdraad op maandag 6 juli om ongeveer 15.30 uur presenteren aan de gemeenteraad in het MFC Aperloo.

Op 7 oktober 2019 zijn de leden en de plaatsvervangende leden van de Jeugdraad Elburg geïnstalleerd. De afgevaardigden van tien van de scholen voor primair onderwijs in Elburg hebben een kandidaat afgevaardigd. De Jeugdraad heeft vervolgens een keuze gemaakt uit onderwerpen die de leden belangrijk vonden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden