Foto: CDA Elburg

CDA Elburg brengt Black Lives Matter onder de aandacht

  Nieuwsflits

ELBURG - In de raadsvergadering van 29 juni heeft CDA Elburg aandacht gevraagd voor racisme en discriminatie. Wereldwijd is racisme in het nieuws. Ook in Nederland voelen mensen zich gediscrimineerd en achtergesteld.


Fractievoorzitter Cees Dijkhuizen: "Onze samenleving is divers en veelkleurig. Ieder mens is uniek. Volgens onze Grondwet mogen alle inwoners rekenen op gelijke kansen. Maar de praktijk is weerbarstig". Met nog meer regels is discriminatie niet op te lossen, wel door het goede voorbeeld te geven. "CDA Elburg vraagt de gemeente als werkgever een voorbeeldfunctie te vervullen", aldus Dijkhuizen.
Burgemeester Rozendaal geeft aan dat dit thema recent is besproken door de managers van de gemeente. Hij schat in dat de samenstelling van het personeel evenwichtig is. Er zijn geen interne klachten over racisme en discriminatie. Ook in de Elburger gemeenschap heeft hij geen signalen dat discriminatie en racisme vaak voorkomt. Het belang van gelijke kansen voor iedereen neemt de burgemeester mee in zijn gesprekken met inwoners, scholieren, werkgevers, politie, predikanten, en anderen. Het CDA is blij met de beantwoording en zal dit onderwerp actief blijven volgen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden