Foto van een vorig kamp.
Foto van een vorig kamp. (Foto: Goed Bezig Oldebroek)

Zomerkamp voor kinderen minima en jonge mantelzorgers

  Nieuwsflits

OLDEBROEK – Ook dit jaar biedt Goed Bezig Oldebroek in de eerste week van de zomervakantie een kamp aan voor kinderen van 8 t/m 12 jaar uit de gemeente Oldebroek. Dit kamp wordt speciaal georganiseerd voor kinderen van minima en jonge mantelzorgers. Daar waar thuis misschien minder geld of ruimte beschikbaar is om leuke dingen te doen tijdens de zomervakantie. Ben of ken jij iemand, tip deze persoon of meld je aan.


Tijdens het kamp krijgen de kinderen twee dagen voorgeschoteld met leuke activiteiten en voor een lage prijs. Hierbij worden de richtlijnen gevolgd van het RIVM rondom het coronavirus. Het kamp vindt plaats van maandag 20 tot en met dinsdag 21 juli. Een woordvoerder: ''Beide dagen beginnen we aan de Boterakkers 19 in Wezep, vanaf hier verplaatsen we ons per (eigen) fiets naar de verschillende activiteiten. De eerste dag is om omstreeks 17:00 uur afgelopen. De kinderen kunnen dan opgehaald worden en slapen dus thuis. Kinderen krijgen van ons een lunchpakket, tussendoortjes en te drinken. Als afsluiting is er op de laatste avond een barbecue. Dankzij een bijdrage van de gemeente Oldebroek bedragen de kosten voor het hele kamp slechts vijf euro per deelnemer.
Veel kinderen zijn al persoonlijk aangeschreven vertelt Laura Daanen: “De bij ons bekende gezinnen hebben een persoonlijke brief gehad. Toch hebben we nog steeds plaats. Er zullen ook gezinnen zijn die nog niet in beeld zijn, maar waar wel jonge mantelzorgers zijn of financiële obstakels dreigen door het coronavirus. Die hopen we nu ook te bereiken.”
Ook wethouder Liesbeth Vos - van de Weg hoopt op deelname van deze doelgroep: “Ik gun elk kind een paar ontspannen dagen buitenshuis. Helemaal wanneer hier normaal gesproken minder ruimte voor is en door corona er veel thuis is gezeten. Zo hebben hopelijk alle kinderen na de vakantie op school een gave ervaring om te delen”.

Een voorwaarde om deel te nemen aan het kamp, is dat een kind de Nederlandse taal voldoende beheerst. Twijfelt u hieraan, neem dan contact op met de organisatie. Er is een maximum aan het aantal deelnemers. Laura Daanen: ''We hanteren de volgorde van binnenkomst van de aanmelding, extra aanmeldingen komen op de reservelijst. Aanmelden kan tot 3 juli door te mailen naar Laura Daanen via ldaanen@oldebroek.nl. Na aanmelding ontvangt men rond 3 juli een verzoek tot betaling. Pas na ontvangst van betaling is de aanmelding definitief.
Vermeld in de e-mail de volgende gegevens: naam kind, leeftijd en adres en eventuele allergieën/diëten. Geef voor een geval van nood ook een naam en telefoonnummer van een ouder/verzorger door. Deelnemers moeten ook in het bezit van een zwemdiploma zijn.|
Voor vragen kan men terecht bij Laura Daanen van Goed Bezig Oldebroek via ldaanen@oldebroek.nl of tel. 06-83797423.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden