Nieuw: mbo-opleiding Timmeren op 'Nuborgh'

Nieuw: mbo-opleiding Timmeren op 'Nuborgh'

  Nieuwsflits
Aanmelden voor de mbo-opleiding Timmeren op het Nuborgh College is nog steeds mogelijk.
Aanmelden voor de mbo-opleiding Timmeren op het Nuborgh College is nog steeds mogelijk. (Foto: Wilmar Boer)

In het nieuwe schooljaar gaan het Deltion College en het Nuborgh College gezamenlijk techniekonderwijs verzorgen in Elburg.

ELBURG - Er zijn inmiddels voldoende aanmeldingen om van start te gaan met de mbo-opleiding Timmeren BBL op niveau 2. Locatiedirecteur Wilco Leeflang: “Het is mooi dat we voor een grote groep leerlingen uit de regio ons onderwijs kunnen verlengen met een mbo-opleiding. We zijn ook nog aan het kijken wat er mogelijk is voor metaal-, elektro en installatietechniek.“
Bij bedrijven in de regio is er een grote vraag naar technisch geschoold personeel. Wens en aanbod kwamen samen door contact te zoeken met het Deltion College. Leeflang: “Oostenlicht is een school met een sterk techniekaanbod. We slaan met deze constructie dan ook twee vliegen in één klap. We stimuleren we jongeren voor dit vakgebied te kiezen en komen daarmee tegemoet aan de vraag naar technische werknemers. Daarnaast bieden we de vmbo-leerlingen op onze eigen locatie een doorlopende leerlijn in de technische richtingen.”
Het mbo-onderwijs wordt aangeboden op Oostenlicht waar de faciliteiten goed voor elkaar zijn. Deltion College draagt de verantwoordelijkheid voor het onderwijs, de examinering en de diplomering. Voor de praktijkbegeleiding krijgen de studenten ondersteuning van Bouwmensen Nunspeet. Aanmelden voor deze opleiding is nog steeds mogelijk. Daarvoor kan contact opgenomen worden met techniekcoördinator Auke Oosten van Nuborgh College Oostenlicht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden