Onderhoudswerkzaamheden aan N308 Elburg -Wezep


Bron: Provincie Gelderland

Onderhoudswerkzaamheden aan N308 Elburg -Wezep

  Nieuwsflits

ELBURG/WEZEP - Tussen 29 juni en 23 oktober werkt Provincie Gelderland aan het groot onderhoud op de N308 tussen Elburg en Wezep en de aansluiting met de N763. De belangrijkste werkzaamheden zijn het vervangen van het asfalt op een deel van de rijbaan en het fietspad en het aanpassen van kruisingen, rotondes, bermen en verlichting. Aannemer Schagen Infra B.V. voert de werkzaamheden uit. Het werk gebeurt in verschillende fases na elkaar. De aannemer start in Wezep en eindigt in Elburg.

De werkzaamheden bestaan uit:

Het asfalteren fietspaden.
Asfalteren deel N308 van Verlengde Looweg tot de kruising N763 – N30.
Asfalteren rijbaan N763 tot aan de grens met Provincie Overijssel.
Asfalteren rotonde N308/Westerweg.
Aanbrengen vangrail in de buitenbocht ter hoogte van de Laanszichtsweg.
Verstevigen smalle bermen tussen de rijbaan en de watergang met grasbetonstenen.
Verplaatsen rijwielstalling bushalte RustenburgswegAanpassen kruispunt Stouwdamsweg.
Aanpassen fietsoversteek ter hoogte van de Kamperstraatweg (N763).
Vervangen openbare verlichting door led lampen.

Tijdens asfalteringwerkzaamheden is doorgaand verkeer niet mogelijk. De omleidingsroutes staan ruim voor aanvang van het werk met borden aangegeven. Het gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de A28. Fietsers worden omgeleid via lokale wegen.

Provincie Gelderland werkt samen met andere wegbeheerders aan een goed en veilig wegennet. Dit vergt regelmatig onderhoud en aanpassing. Deze werkzaamheden veroorzaken altijd hinder voor de weggebruiker. Deze hinder probeert men zoveel mogelijk te beperken. Weggebruikers kunnen helpen om de overlast en drukte te verminderen door hun route goed te plannen, geen sluiproutes te gebruiken en aanwijzingen op borden én van verkeersregelaars op te volgen.

Op www.gelderland.nl/N308 staat meer over de werkzaamheden. Actuele afsluitingen en omleidingsroutes staan op www.bereikbaargelderland.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden